• 2013-02-07
  • 2

Ingredienser, 4 portioner

4 st Kvisttomater
1 tsk Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Valnötspesto

1 hg Valnötter
2.3 hg Citron
3 krm Ingefära Färsk
75 g Västerbottenost
0.5 st krukor Basilika (Färsk)
5 msk Olivolja
3 krm Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Tillbehör

4 hg Linguine
1.3 hg Spenat Blad Färsk

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra. Baka i ugnen ca 25 min.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Pesto: Lägg valnötter, saften från citron, riven ingefära, västerbottensost, olivolja, basilika, salt och peppar i en matberedare och mixa till en pesto.
Spar lite av kokvattnet när du silar av pastan, ca 2 msk. Blanda pastan och pastavattnet med peston och spenaten. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med de bakade tomaterna.

 

Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här

  • 2013-02-05
  • 2

Antal portioner: 4

 

Lammfärsburgare

4 hg lammfärs
3 msk Creme Fraiche Naturell
0.5 st krukor färsk persilja
2 st klyftor vitlök
0.5 st lime
2 tsk spiskummin
1 tsk flingsalt
1 krm malen svartpeppar
1 msk olivolja

Matvetesallad

3 dl matvete
1 st tärning grönsaksbuljong
4 st kvisttomater
1 st rödlök
0.5 st lime
4 msk olivolja
0.5 st kruka färsk persilja
2 krm flingsalt
1 krm malen svartpeppar

 Honungssås

2 dl turkisk matlagningsyoghurt
2 msk flytande honung
2 krm flingsalt
1 krm malen svartpeppar

Gör så här

Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar, men addera en buljongtärning till kokvattnet. Grovhacka persiljeblad, skala vitlöksklyftor och dela limen till burgarna. Blanda samman lammfärs, Creme Fraiche, hackad persilja, pressade vitlöksklyftor, limesaft, spiskummin, salt och peppar till en smidig färs.

Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olivolja. Forma färsen till 8 ganska platta biffar och stek dem gyllene i stekpannan, ett par minuter på vardera sida. Kontrollera att biffarna är genomstekta genom att skära ett snitt i mitten på den största biffen.

Grovhacka persilja och tomater till matvetesalladen. Skala och finhacka rödlöken. Blanda persilja, tomat och rödlök med kokt matvete, olivolja och limesaft. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Rör hop matlagningsyoghurt och honung till en sås. Smaka av med salt och peppar.

Servera lammfärsburgarna med matvetesalladen och honungssåsen.

Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här

  • 2013-02-04
  • 0

Antal portioner: 4

 

Kyckling

6 hg kycklingfilé
0.5 kruka färsk basilika
1 tsk fint salt
1 krm malen svartpeppar
1 msk Mat & Baksmör
2 st tomater
1 tsk olivolja

Ugnspotatis

1 kg fast potatis
1 tsk fint salt

 Basilikakräm

3 msk Creme Fraiche
1 hg färskost vitlök
0.5 st kruka färsk basilika

 Sallad

0.5 st isbergsallat
0.5 st gurka

Gör så här

Ugnspotatis: Värm ugnen till 200 grader. Skiva potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Baka i ugn i totalt ca 30 min.

Kyckling: Hetta upp smör i en stekpanna och stek hastigt kycklingen på båda sidor. Salta och peppra direkt i pannan. Skölj tomaterna och dela dem i kvartar.
Lägg de brynta kycklingfiléerna på potatisen och placera tomatklyftorna runtom.
Strö över riven basilika och låt allt steka i ytterligare 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt och potatisen mjuknat.

Basilikakräm: Blanda ceme fraiche och ost i en skål. Klipp ner basilika och rör ihop till en kräm.

Sallad: Skölj isbergssallad och gurka. Strimla salladen fint och skär gurkan i mindre bitar. Blanda i en skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Servera kycklingen och potatisen tillsammans med basilikakrämen och salladen.

 

Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här

  • 2013-02-03
  • 1

Antal portioner: 4

 

Räkor

2.5 hg Räkor Skalade
1 st Gul lök
0.5 st Spansk Peppar Röd
2 tsk Paprika Krydda
0.5 st krukor Dill (Färsk)
1.5 dl Creme Fraiche
5 msk Vatten
0.5 st tärningar Grönsaksfond Buljong

Till servering

4 hg Pasta
0.5 st krukor Dill (Färsk)

 Sallad

0.5 st Isbergsallat
0.5 st Gurka

 Gör så här

Skala räkorna om de inte redan är skalade.
Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Räkor: Skala och finhacka löken. Skölj, dela och kärna ur chilin. För att få kärnorna att lossna lättare, är ett tips att rulla chilin mellan händerna först. Hacka dillen. Hetta upp en panna med olja och bryn lök och chili lätt på medelhög värme utan att de tar färg. Tillsätt paprikapulver och rör om. Häll i crème fraiche, dill, vatten och smulad buljongtärning. Låt puttra någon minut och lägg i räkorna. Låt dem precis bli varma.

Sallad: Skölj sallad och gurka, och skär i mindre bitar. Blanda ihop i en skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.Blanda ihop den nykokta pastan med såsen. Garnera med extra dill och servera med salladen.

 Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här

 

2013-02-03 Mat & Dryck , ,

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…