• 2017-05-30
 • 0

Min man tittar på mig när jag kommer in med påsen i handen och suckar.
– Har du köpt flera kuddar!?

Tillbaka får han en blick som han sett förut.

Jag älskar fina kuddar. Och att byta ut dem med jämna mellanrum. Räknade alla kuddar idag. Jag har för tillfället 24 kuddar utplacerade i hemmet. I olika soffor och på sängar.
Min man skulle nog även tillägga att de ligger ett par på golvet. Men det är enbart för att jag inte hunnit bädda klart ännu.
Det blir ett jäkla puffande varje dag för kuddarna måste ju se fina ut. Även om ingen är hemma på hela dagen vill jag att det skall se fint ut. Ger mig ett inre lugn.
Helst får man inte luta sig mot dem, då plattas dom till eller blir skrynkliga. Då blir det stökigt. Om man helt och hållet kan låta bli att sitta i soffan när man är hemma hos oss känns det bra. Då slipper jag puffa igen och det får fortsätta se sådär fint ut som det gör när jag precis har piffat.

I vårt sovrum har vi snedtak vilket innebär att jag till min stora sorg inte kan ha den där stora vadderade sänggaveln jag drömmer om.
Istället har jag lagt dit massor av fina kuddar. Flera rader med kuddar. Så många rader att han nästan får sova med fötterna utanför utanför sängen.

Men fint är det.

Varje kväll när han med en suck börjar flytta ner kuddarna för att få en liten yta att sova på refererar han till filmen Along came Polly där Jennifer Anistons karaktär Polly försöker få Ben Stillers karaktär Reuben att inse att alla kuddar han har på sängen är ”purely decorative” för att sen ta en kökskniv och börja hugga sönder dem.
Varje kväll. Men kniven låter han bli.

När jag för många år sedan var i Philadelphia på jobb och bodde på fantastiska Four Seasons fanns det på hotellet en heltidsanställd person vars enda uppgifter var att ta hand om de färska blommorna i receptionen samt att gå runt och puffa kuddar i alla sofforna.
Så fort man reste sig så var han där och puffade. Fluffade och puffade. Hela dagarna.

Än idag kan jag le lite åt det och tänka att det kanske vore det perfekta jobbet för mig?

Hälsar den kuddälskande pedanten

 • 2017-04-27
 • 2

Vad härligt det är när det äntligen börjar bli lite ljusare både på morgonen och på kvällen.
Kan inte låta bli att fundera lite på allt man vill göra i hemmet när våren kommer. Med stort hus och 900 kvm tomt finns det förstås ganska mycket att välja mellan. Plantera i trädgården, måla om eller kanske nya möbler?
När jag ramlade över denna bild från Meg Ryans hem på ElleDecor.com insåg jag att jag alltid kommer att drömma om det där STORA huset vid stranden med högt i tak, altandörrar på vid gavel och havet som brusar utanför.
Men då får jag nog överväga att flytta till varmare breddgrader.
Drömma kan man ju alltid.

/Linda

2017-04-27 Inredning
 • 2013-02-12
 • 2

Hej,

Här tänkte jag visa lite på hur lätt det är att ändra intrycket i ett rum enbart med hjälp av färgen och materialet på kuddarna. Fåtöljen är alltså densamma (från PB Home). Kuddarna: orange/blå sammet/blårandig/guldrandig = Bohem, vit pälskudde är köpt i Sydafrika, blommig = Missoni. Ljuskopparna kommer från Skogsberg och Smart. De ananasformade ljusstakarna kommer från Rock ‘n Roll London och läderasken från Palmgrens.
Komplettera med små piffgrejer som är i samma färgskala som kuddarna så skapar du en mer enhetlig look. Enkelt att ändra stilen utan att behöva byta ut hela möblemanget.

bild 4

bild 3

bild 2

bild 5

bild 6

bild 7

bild 8

Lycka till!

Mer inredning hittar du på min blogg på Amelia, här.

/Andrea

 

 • 2013-02-10
 • 2

Tänk att Hemnet.se kunde gå från att vara en kanal för att titta efter nytt boende till att bli en källa för inspiration för det egna hemmet. Inte så konstigt egentligen, vi superstylar ju våra hus och lägenheter inför visningar så det skall bli mer attraktivt för potentiella köpare att komma dit.
Helt plötsligt fanns en ny efterfrågan på marknaden. Homestylingtjänster.
Hur många har inte funderat en extra gång på om man verkligen vill sälja när man fått se sin lägenhet eller hus i ett helt nytt skick och undrat varför man inte tagit hjälp av en homestylare tidigare.
Idag sitter jag och stirrar på min hall som jag med olika knep försöker få ordning på och aldrig riktigt lyckas.
Totalt kaos. Hela tiden.
Surfade in på Hemnets Inspirationssajt och fann denna bild under kategorin ”Hall”.
Tänk. Tänk om man kunde ha det så här fint innanför dörren?
Men vart ställer vi alla skor? Hänger alla jackor? Ställer barnvagnen? Datorväskor och handväskor?
I ett annat rum kanske? Ur bild?
Fint är det i alla fall.

Nu går jag ut i hallen och städar.
Igen.

Söndagshälsningar från Linda

 

Fler bilder hittar du här.

2013-02-10 Inredning
 • 2013-02-07
 • 8

Såhär lite sent på kvällen när det börjar närma sig läggdags för många låter vi oss inspireras lite av Sarah Jessica Parkers sovrum.
Krispigt vitt, fluffiga kuddar och ett fantastiskt ljusinsläpp (vilket förstås kan dämpas med gardinerna från IKEA)
Vi funderar bara på om de bäddar sådär fint varje morgon?
Eller om sovrummet verkligen används på riktigt?
Vad tror ni?

2013-02-07 Inredning
 • 2013-02-05
 • 7

Andrea Engsäll, berätta lite om dig själv!

Jag är 36 år, kommer från Stockholm, mamma till Diana 6 år och Ivar 4 år. Till familjen hör också hunden Tass, 12 år. Jag jobbar som inredare inom tv/styling/för företag och privatpersoner/som projektledare vid renoveringar/bloggar om inredning på www.amelia.se. Tidigare program som jag gjort är Homestyling, Till Salu och Arga Snickaren. Snart syns jag i ett nytt inredningsprogram. På fritiden hänger jag helst med mina barn, men jag älskar också att träna. Springa/åka längdskidor/gå på gym/jaga/rida.

Hur kommer det sig att du började med inredning?

Förut jobbade jag på reklambyrå och med event, men jag hade en kreativ ådra som till slut behövde komma ut, det gick inte att stoppa! Jag började renovera lägenheter och fick ganska snabbt jobbet som som en av inredarena och programledarna för Homestyling på Kanal 5. Det här var 2005. Sedan dess har det bara rullat på kan man säga.

Hur skulle du beskriva din egen inredningsstil?

Jag gillar flera stilar, men just nu har jag någon slags modern 60-talsstil med mycket orange/betong och roliga detaljer. Det är viktigt att mitt hem känns personligt, det är inget showroom utan ett hem där vi ska trivas.

AndreaEngsäll_vardagsrum

Dina bästa tips för en snabb makeover hemma?

1.  Se över belysningen. Kanske behövs fler lampor? Sätt dimmer på allmänbelysningen.

2. Byt några kuddar och köp en ny pläd till soffan. Matcha med några ljuskoppar på soffbordet i samma färg som kuddar och pläden. Vips ett ”nytt” vardagsrum.

3. Möblera om. Kanske kan soffan ställas på ett annat vis? Eller måla om? Små ingrepp som gör att rummet känns nytt.

4. Unna dig att ha färska blommor hemma, det känns genast lite lyxigare och mer ombonat.

Vilka trender ser du inför våren?

Färgmässigt är grönt och blått stora den här våren. Vi ser också lite sliten industridesign komma tillbaka. ”Personligt” är fortfarande jätteinne och de pimpade loppisfynden och mormorsskåpen är helt rätt. Vi ser också mycket varmgråa nyanser på väggar, köksluckor och kommoder.

Vad är det man absolut inte skall göra när det kommer till inredning?

Inreda för någon annan än sig själv. I Sverige är vi lätt lite inredningsängsliga och tänker mer på vad andra ska tycka om inredningen. Inred för dig själv, du har bra smak!

 

Vill du läsa mer om Andrea så bloggar hon på Amelia.se. Du hittar den här.

 

2013-02-05 Inredning
 • 2013-02-01
 • 2

Undrar du också hur det ser ut hemma hos några av Hollywoods kändisar?
Här ger vi dig en inblick i deras kök.
Såhär ser det ut hos Vännerstjärnan Courteney Cox:

 

Hemma hos Ellen Pompeo eller Meredith i Grey´s Anatomy är det mer öppna ytor:

ellen-pompeo-kitchen

 

Och hemma hos Hillary Swank hittar du inspiration från Calvin Klein Home:

Hillary_Swank_kitchen

 

Vilken stil skulle du föredra i ditt kök?

För att kolla in fler kändisars bilder och läsa mer klicka dig in till ELLE DECOR

2013-02-01 Inredning

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…