• 2017-09-13
  • 0
Jag vill skrika men vågar inte

Vad är det för fel på folk? Den tanken slår mig varje morgon när jag står vid busshållsplatsen. 
Vi är många som pendlar tidig morgon. Ser fram emot att sjunka ner i sätet med en bok eller i de flesta fall en iPhone under näsan. Vi ställer oss pliktskyldigt i kö. Den som kommer först står också först i kön. Det är så det är. Enkelt. Men inte för alla.

Varje morgon kommer det en eller flera personer unga som vuxna som anser att det är deras rättighet att helt ogenerat gå förbi hela kön och ställa sig först. Visst, de försöker dölja sin intention med att låtsas att de skall kolla när bussen går på den elektroniska informationstavla längst fram i busskuren eller lite lagom pinsamt försöka ställa sig lite bakom kuren för att sen göra en rusning fram när chauffören öppnar dörren. 

Och efter lommar vi som pliktskyldigt stått i kö. Hoppas att det finns plats ombord för oss alla. Och det enda jag vill göra är att skrika: ställ dig i kön!!! 

Men gör det inte. Det blir en inre spärr. Vågar inte. 

Imorgon kanske.

2017-09-13 Aktuellt

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Jag älskar genomtänkta prylar. Speciellt när flera olika behov är komprimerade i en. Som det här glasögonfodralet min man vann i en tävling på ett event häromdagen. Synsam har tagit fram ett glasögonfodral…

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…

Jag älskar genomtänkta prylar. Speciellt när flera olika behov är komprimerade i en. Som det här glasögonfodralet min man vann i en tävling på ett event häromdagen. Synsam har tagit fram ett glasögonfodral…