• 2017-05-30
  • 0
Sitt helst inte i soffan

Min man tittar på mig när jag kommer in med påsen i handen och suckar.
– Har du köpt flera kuddar!?

Tillbaka får han en blick som han sett förut.

Jag älskar fina kuddar. Och att byta ut dem med jämna mellanrum. Räknade alla kuddar idag. Jag har för tillfället 24 kuddar utplacerade i hemmet. I olika soffor och på sängar.
Min man skulle nog även tillägga att de ligger ett par på golvet. Men det är enbart för att jag inte hunnit bädda klart ännu.
Det blir ett jäkla puffande varje dag för kuddarna måste ju se fina ut. Även om ingen är hemma på hela dagen vill jag att det skall se fint ut. Ger mig ett inre lugn.
Helst får man inte luta sig mot dem, då plattas dom till eller blir skrynkliga. Då blir det stökigt. Om man helt och hållet kan låta bli att sitta i soffan när man är hemma hos oss känns det bra. Då slipper jag puffa igen och det får fortsätta se sådär fint ut som det gör när jag precis har piffat.

I vårt sovrum har vi snedtak vilket innebär att jag till min stora sorg inte kan ha den där stora vadderade sänggaveln jag drömmer om.
Istället har jag lagt dit massor av fina kuddar. Flera rader med kuddar. Så många rader att han nästan får sova med fötterna utanför utanför sängen.

Men fint är det.

Varje kväll när han med en suck börjar flytta ner kuddarna för att få en liten yta att sova på refererar han till filmen Along came Polly där Jennifer Anistons karaktär Polly försöker få Ben Stillers karaktär Reuben att inse att alla kuddar han har på sängen är ”purely decorative” för att sen ta en kökskniv och börja hugga sönder dem.
Varje kväll. Men kniven låter han bli.

När jag för många år sedan var i Philadelphia på jobb och bodde på fantastiska Four Seasons fanns det på hotellet en heltidsanställd person vars enda uppgifter var att ta hand om de färska blommorna i receptionen samt att gå runt och puffa kuddar i alla sofforna.
Så fort man reste sig så var han där och puffade. Fluffade och puffade. Hela dagarna.

Än idag kan jag le lite åt det och tänka att det kanske vore det perfekta jobbet för mig?

Hälsar den kuddälskande pedanten

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…