• 2017-05-29
  • 0
Tipsen som ger dig en lyckad semester

 

1. Börja varva ner i tid. Kör inte 200% till sista fredagen innan semestern utan planera ditt jobb de sista veckorna för att kunna ha en så behaglig start på semestern som möjligt. Har du varit väldigt stressad den senaste tiden så är det heller inte konstigt att du blir sjuk de första dagarna, så se till att inte boka in något direkt.

2. Planera semestern i stora drag innan. Du behöver inte skriva en lista med allt du ska hinna med, men bara att gå igenom i huvudet vad du vill hinna med kan hjälpa dig att prioritera rätt på semestern. Glöm inte att varva vila med aktivitet, så att du får lite av varje.

3. Försök bestäm redan innan hur du ska göra med tekniken. Kom överens med dig själv vad som gäller. Är det 1 timme mobil om dagen? Får du bara kolla mailen 2 gången i veckan? Det brukar vara lättare att hålla sig borta från tekniken när du befinner dig utomlands, men vad skulle hända om du lämnade mobilen hemma en hel dag även i Sverige?

4. Undvik måsten, iallafall i perioder. Att dra igång ett stort projekt kanske är precis vad du behöver, men glöm inte bort att det inte är något fel i att bara slappna av och undvika måsten. Att måla huset under semestern kanske låter som en jättebra idé men hinner du verkligen ha semester då? Sitter du där sen när hösten kommer med ett nymålat hus och är helt under isen?

5. Glöm inte bort att semester faktiskt inte är en mirakelkur som botar allt, utan att det är viktigt att ta hand om dig själv hela året. Stressar du för mycket innan så kan det sluta med att du går in i väggen första dagen på semestern och sen bara blir liggande resten av dagarna. Ta hand om dig hela året så får du också ut så mycket som möjligt av din semester. Boka in några dagar ledigt här och där under året istället för att bränna av allt på bara sommarsemestern.

2017-05-29 Må bra

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…