• 2017-05-18
  • 0
Årgången – har den någon betydelse?

Visst har du också suttit på en middag, där någon har rabblat upp den ena vinårgången efter den andra. 1942, oj så bra! Men 1943, nej den får man hälla ut! Och så vidare. Men spelar det egentligen någon roll vilken årgång man dricker?

Vad gör ett bra år då? Många faktorer spelar in och påverkar skörden under året. Våren är en kritisk tid, då vinrankorna börjar blomma. Sommaren, då druvorna har sin mognadsprocess är också viktig. Vädret styr årgången. Det enda vi människor inte kan styra. Men vi kan åtminstone skydda oss från en del dåligt väder.

Vinexperten Sofia Ander guidar dig genom årgångsdjungeln så kan du passa på att glänsa vid nästa middag.
Läs hela inlägget här.

 

2017-05-18 Mat & Dryck

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…