• 2017-01-09
  • 5
Chèvrebakad lax på spenatbädd

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader.

Koka ris, couscous, eller det matgryn du nu valt, enligt förpackningens instruktioner.

Lax på spenatbädd: Ta fram en ugnsfast form och häll olivolja i botten. Lägg den tinade spenat i botten och häll över grädde och vinäger.
Placera laxen på spenaten och strö över salt och vitpeppar. Smula chèvreosten ovanpå laxen och baka allt i ugn i ca 10-15 min. Kontrollera att laxen är genomstekt.

Tomat- och bönsallad: Skölj bönorna och låt rinna av i sil eller durkslag. Skölj tomaterna och skär i bitar. Skala och hacka löken. Blanda ihop allt i en skål och smaksätt med olivolja, vinäger, salt och peppar.

Servera laxen med tomat- och bönsallad samt det gryn ni har valt till.

Ingredienser till 4 portioner

Lax

5 hg Laxfilé
1 msk Olivolja
4 hg Spenat
1 tsk Salt Fint
1 krm Vitpeppar Malen
1 dl Vispgrädde
2 msk Vitvinsvinäger
1 hg Chevreost

Tomat- och bönsallad

3.5 hg Kidney Bönor
2 st Tomater
1 st Rödlök
1 msk Olivolja
1 tsk Vinäger

Till servering

2.5 hg ris, couscous eller annat valfritt gryn

Recept från Mathem.se

 

2017-01-09 Mat & Dryck , ,

Lämna ett svar till Jessica

Anna K 4 år sen

Å det där lät ju gott, måste testas! Och jag var först att kommentera både här och hos Therese på Modet hihi 🙂

sanna a 4 år sen

mums!

Maria 4 år sen

Älskar chevre o laxmen haraldrigfunderat på denna kombo! Tack för tipset !

Rolande Lagrimas 4 år sen

Tjosan nice blogg du har. Har du hört om Alexander Gustavsson? Han skadade sig och kan inte vara med i UFC 🙁

Mathilda Pawloski 4 år sen

Hi! Is that thing active? testaronis page

Svara här

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Ingredienser, 4 portioner 4 st Kvisttomater 1 tsk Salt Fling 2 krm Svartpeppar Malen Valnötspesto 1 hg Valnötter 2.3 hg Citron 3 krm Ingefära Färsk 75 g Västerbottenost 0.5 st krukor Basilika (Färsk) 5 msk Olivolja 3 krm Salt Fling 2 krm Svartpeppar…

Konfirmation, skolavslutningar, bröllop, midsommar och härliga semesterdagar. För allt letar vi ofta den perfekta outfiten. Över lag tror jag vi är lite dåliga på att tänka multiuse. Hur ofta har du inte…