• 2016-11-27
  • 3
Steker man bättre med Jamie Oliver?

Matlagning har en tendens att bli lite av ett måste i vårt hem. Blir en hel del snabba lösningar och oftast hamnar vi i någon slags loop och lagar samma mat hela tiden. De gör också att man inte heller lägger ner väldigt mycket eftertanke på vad man har för utrustning i köket.
Kastrullerna från IKEA duger väl fint och inte behöver en stekpanna vara så dyr? Köper första bästa. Bara den går att steka i tänker vi.
Och i början går det ju fint. Men ju längre tiden går desto mer fastnar den goda omeletten som är ett återkommande inslag hos oss mer och mer.
Man svär och gormar när inget går att få loss och botten på stekpannan ser ut som något plockat ur en valborgsmässoeld.

Men om man inte har en susning om vad som är bra då? Och hur mycket pengar skall man lägga på en stekpanna?
Jag har äntligen fått lite klarhet i det.
På ett event för ett tag sedan med Tefal fick vi prova en stekpanna och kastruller från deras superfina serie de gjort tillsammans med Jamie Oliver. Och när han väljer att sätta sitt namn på något så måste det ju vara bra? Jag menar, han är ju proffs!
Under en kväll fick vi prova att göra alla möjliga olika rätter tillsammans med ett härligt gäng bloggare om alla hade olika tycke och smak.
Och visst var det skillnad. Stekpannan kostar ca 900 kr och utan att vara något proffs så känns det mer än rimligt. Den är helt fantastisk att steka i! Och när jag som är van vid att precis allt fastnar ville hälla i en liter fett skrek proffset Stefan Permander och Annelie från Tefal STOPP! Behövs inte! Beläggningen i pannan gör att du kan steka nästan helt utan eller med ytterst lite matfett!
Jag låter produktinformationen tala för sig själv och lägger in min allra varmaste rekommendation att kika lite extra på dessa produkter. Oavsett om du är en halvtrött vardagsmatlagare eller ett riktigt proffs!
Jag kommer nog aldrig bli någon proffskock men sen jag fick in dessa produkter i mitt kök så känns matlagningen så mycket roligare.
Och alla mina gamla kastruller och stekpannor har fått en enkel biljett till återvinningen.

Promental Pro
Jamie Oliver serien har ”Prometal Pro”-beläggning med ett nytt och ännu bättre ytskikt för bästa kvalité. Med denna beläggningen kan du steka utan eller med mycket lite matfett utan att det fastnar. En superb kombination av kvalitet och prestanda.

Thermo Spot
Tefals unika värmeindikator Thermo-Spot®, talar om för dig när pannan har uppnått rätt stektemperatur. Före uppvärmning syns Thermo-Spot®-mönstret tydligt och när stekpannan har uppnått rätt temperatur (c:a 195°C) försvinner mönstret och då är det dags att påbörja tillagningen och därigenom behålla alla goda smaker.

Tålig yta som klarar metallredskap
Med hjälp av en slitstark emalj och non-stickbeläggning i sex lager går det bra att använda köksredskap gjorda i metall utan att skada stekpannan. Man bör dock undvika knivar, gafflar, vispar och andra vassa köksredskap.

Ugnssäker
Jamie Oliver-serien fungerar utmärkt till alla typer av spisar och har en aluminiumbas med en insats av rostfritt stål för att passa även till induktionshällar. Dessutom är pannan ugnssäker upp till 260°C.

Sandra_Rogers_Photography_210

Sandra_Rogers_Photography_4

Sandra_Rogers_Photography_10

Sandra_Rogers_Photography_58

2016-11-27 Aktuellt

Kommentarer

Karolina 2 år sen

Årets julklapp till min mamma, hon kommer blir överlycklig!!!

Evelina 2 år sen

Bästa stekpannan!! Sedan jag köpte den har det varit en fröjd att laga mat, håller med om att det är svårt att motivera att köpa lite dyrare grejer om man är en vanligt matlagare men om man tänker efter så blir det ju egentligen billigare när man slipper köpa nytt fler gånger om året!

Maria L 2 år sen

Tycker också att dessa produkter gör matlagningen mycket roligare. Kan tycka att stekpannan är lite tung jämfört med andra men det vägs upp av att den är så otroligt lätt att steka i. Kastrullerna har jag inte provat men blev lite sugen på att köpa dem nu!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Jag älskar genomtänkta prylar. Speciellt när flera olika behov är komprimerade i en. Som det här glasögonfodralet min man vann i en tävling på ett event häromdagen. Synsam har tagit fram ett glasögonfodral…

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…