• 2015-09-11
  • 0
Vem är Elon Musk?

 

Vet du vem mannan på bilden, Elon Musk är? Om du inte vet är du långt ifrån ensam.
Men kanske är du mer bekant med företaget PayPal och Tesla?
Elon Musk är mannen bakom dessa två jättar.

Elon Musk, född 28 juni 1971 och är en entreprenör ut fingerspetsarna.

1995 hoppade Musk av en utbildning vid Stanford efter två dagar för att istället grunda företaget Zip2, vars affärsidé var att tillhandahålla publiceringsprogram för internetbaserat material från nyhetsföretag. 1999 köpte Compaqs AltaVista division Zip2 för US$307 miljoner kontant och aktier till ett värde av US$34 miljoner!

I mars 1999 grundade Musk tillsammans med partners X.com vilket var ett företag som tillhandahöll betalningslösningar via internet.
Ett år senare köpte X.com Confinity, vilket var ett bolag skapat för att skicka pengar mellan Palm Pilots. Företaget fokuserade efter detta enbart på transaktioner via e-post genom domänen PayPal som var en del av köpet av Confinity. Februari 2001 bytte X.com namn till PayPal. Oktober 2002 köptes PayPal upp av eBay för eBayaktier värda US$1.5 miljarder! Vid tiden för köpet var Musk företagets största enskilda aktieägare.

Med pengar och en ny vision gav sig Elon Musk in i bilbranschen och grundade företaget Tesla som idag säljer elbilar.
Musks idealism och giftiga oneliners har gjort honom till en rockstjärna i bilbranschen, fått finansmagasinet Fortune att utse honom till årets företagare och Robert Downey Jr att forma sin roll i ”Ironman”-filmerna utifrån honom.

Musks förmögenhet är idag uppskattad till US$13,2 miljarder.

Kuriosa:
Musk ägde en McLaren F1 värd cirka US$1 miljon samt en Aero L-39 värd cirka US$250,000. Även den Dassault Falcon 900 som användes i filmen ”Thank You for Smoking” är registrerad på Musk.
Musk äger även en Tesla Roadster med nummer 0001 (den första serieproducerade) från Tesla Motors.
Han köpte även James Bonds Lotus ubåt för 6.4 miljoner kronor.

lotusubat

Så. Sitter du hemma med en bra idé? Gör en Musk och gör den till verklighet!

Källor: Wikipedia och Expressen

 

 

2015-09-11 Aktuellt

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Jag älskar genomtänkta prylar. Speciellt när flera olika behov är komprimerade i en. Som det här glasögonfodralet min man vann i en tävling på ett event häromdagen. Synsam har tagit fram ett glasögonfodral…

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…