• 2015-06-30
  • 1
Marockansk marinerade torskbiffar med mango och morotssallad

Rekommenderad dryck att kombinera med: Lindeman´s Chardonnay
Receptkreatör: Markiz Talhaoui

4 portioner

Ingredienser: 

1 kg torskrygg
1/2 dl creme fraiche
1 msk vetemjöl

Marinad:

4 vitlöksklyftor, pressade
2 msk persilja, hackad
2 msk koriander, hackad
1 tsk mald ingefära
1 tsk spiskummin
1/2 röd chili, hackad
1 tsk paprikapulver
1 citron
Salt och peppar

Sallad:

2 rödlök
2 mogna mango
2 morötter
1 msk svarta sesamfrön
1 msk vita sesamfrön
3 msk salladslök, finhackad
100 gram babyspenat (funkar bra med vilken sallad som helst)
2 lime
2 msk olivolja

Gör såhär: 

Skala och finhacka vitlök. Skär fisken i grova bitar och pressa ut vätskan. Mixa fisken med persilja, koriander, ingefära, spiskummin, färsk chili, paprikapulver och pressad citronsaft lite citronzest, creme fraiche och vetemjöl till en slät färs i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör, ca 3 minuter på varje sida.

Skala och skiva rödlöken i tunna skivor och lägg den i iskallt vatten. Skala och skär mangon i tärningar. Skala och skär morötterna i tunna skivor med en potatisskalare, mandolin eller osthyvel, lägg dem i iskallt vatten. Rosta sesamfröna i en het stekpanna i ca 3-4 minuter. Skölj salladen. Blanda samtliga ingredienser utom sesamfröna med olivolja. Smaksätt med pressad limejuice, salt och peppar. Lägg upp salladen på ett fat och strö över sesamfröna.

Servera torskbiffarna tillsammans med salladen.
Tips! Biffarna går även att äta kalla så förbered gärna dagen innan!

Presenteras i samarbete med Lindemans

 

Kommentarer

Emma 2 år sen

Vilka spännande smaker det verkar vara, utan alltför konstiga ingredienser. Någon gång ska jag prova det här – tack för tips!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…