• 2015-06-04
  • 0
Rätt hjälm räddar liv!

Tidigare i veckan har flera medier berättat om den tragiska händelsen då en 12årig pojke fastnade med hjälmen i en lekställningen och blev hängande i huvudet.

Detta har startat debatten kring hur viktigt det faktiskt är med, inte bara hjälm – utan rätt hjälm. Det kan handla om liv och död, så se till att dina barn har en hjälm med grönt spänne istället för svart.

grönt spänne

Det gröna spännet löser upp sig om det skulle vara så att barnet fastnat någonstans.
Det svarta spännet löser ut sig först vid 50 kilos belastning, medan det gröna endast behöver 9-14 kilos belastning enligt en stor undersökning som Folksam har gjort. Rätt hjälm räddar alltså liv.

Det är viktigt att prata med sina barn och få dom att förstå när hjälm ska bäras och när den inte ska användas, för att minska risken att fastna från första början.

Bildkälla

2015-06-04 Aktuellt , , ,

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Jag älskar genomtänkta prylar. Speciellt när flera olika behov är komprimerade i en. Som det här glasögonfodralet min man vann i en tävling på ett event häromdagen. Synsam har tagit fram ett glasögonfodral…

Under sommaren är det extra viktigt att ta hand om huden på rätt sätt och skydda sig. För även om solen är underbar och härlig, så är det ändå vår största orsak…