• 2015-02-17
  • 0
KappAhl – Newbie

 

KappAhls satsar på att arbeta med mer återvunnet material till våren. En annan klimatsmart ide hittade jag hos KappAhls bebissortiment Newbie. Där har de använt spilltyger från produktionen till att sy lapptäcken av till de små. Alla lapptäcken blir då unika, och där finns både hjärta och hjärna bakom iden!

När det kommer till textilproduktion vet vi att det tär en hel del på miljön. Vi märker också att varumärken blir mer och mer medvetna och tar större och större ansvar. Vi kan vara stolta över flera av våra svenska kedjor, det finns mycket kvar att göra men de gör redan väldigt mycket också. Vi vet att flera av dem, bla Indiska och H&M har samarbeten med STWI, Swedish Textiles Water Initiative, som jobbar med hjälp till självhjälp genom att lära textilproducenter hur de kan minska vattenförbrukningen och förbättra reningen. De står för kunskap men ställer också krav för att fortsätta som kund. Alla kan göra något!

/Tove Castor

2015-02-17 Mode & Skönhet ,

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Inspirerad an bilden jag postade häromdagen hittade jag den HÄR kjolen på KappAhl i lördags. Hela lördagen spenderade jag i Västerås på Kvarteret Igor med två tjejer som vunnit shopping i en…

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…