• 2014-08-22
  • 0

fransar efter

Vi är nog många därute som känner att vi inte har så mycket att leka med på ögonfransfronten som vi kanske hade önskat oss. Korta, glesa fransar som inte vill låta sig böjas upp utan envisas med att sloka nedåt och ger ett trött intryck.

Jag besökte Johanna som driver Eyelash by JM  och provade på ett set med silkesfransar som applicerades med singelmetoden. Singelmetoden kommer ursprungligen från Japan och är utformad för att vara så skonsam som möjligt och inte skada de egna fransarna.

fransarfore

fransarfore1

fransar4

Själva behandlingen där mellan 70-90 fransar appliceras på varje öga tar c:a två timmar då singelmetoden är tidskrävande men det är värt den extra väntan för att få ett hållbart resultat. Johanna berättar att hon tar emot en del kunder som fått sina fransar förstörda av felaktiga metoder där fransarna inte gått att separera. Man skall kunna dra en nål genom ögonfransarna utan att de fastnar – kan man inte det är förlängningen inte riktigt gjord och man riskerar att de egna fransarna trillar av när nya växer ut.

Vid påfyllning av fransarna skalar man av och tar bort lösa och utväxta fransar, samt limmar på nya. Fransarna limmas på en och en och separeras noggrant under arbetets gång så de inte limmar ihop med varandra. Längd och tjocklek anpassas efter önskemål men även efter kundens egen längd och form. Fransarna är av syntet och finns i olika böjningar, tjocklekar och längder. För att få bästa naturliga resultat på fransarna blandar man olika tjocklekar och längder. Limmet som används är utprovat under flera år och är godkänt av kemikalieinspektionen.

 

Att tänka på innan en fransförlängning

-Innan en fransförlängning, undvik ögonfransböjare samt permanent fransböjning vilket gör det svårare att fästa fransarna.
– Använd ej feta krämer eller oljebaserad remover på fransarna innan er fransförlängning. Limmet fäster sämre då.
– Tvätta av ev.mascara med tvål och vatten innan ni kommer för en ögonfransförlängning.
– Om du vill färga fransarna innan så gör det inom 24 timmar.
– Titta upp att den som utför fransförlängningen har utbildning och certifikat.

 

Skötselråd

– Blöt inte fransarna med vatten de första 24 timmarna och peta heller inte i onödan på de, detta för att limmet skall hinna härda ordentligt.
– Använd inte ögonfransböjare på en ögonfransförlängning av syntetfransar.
Vill man använda mascara innan nästa påfyllning, så använd en vattenlöslig. De flesta upplever dock att mascara inte behövs då fransarna blivit både längre och fylligare.
– Använd ej oljebaserad remover eller ansiktsrengöring då oljan kan lösa upp limmet samt fästa sämre.
– Läs innehållsförteckningen på produkter ni använder runt ögonen och undvik produkter som innehåller Propylene glukol.
– Tvätta och rengör ögon och fransar med tvål och vatten och använd gärna en franskam om fransarna blir lite ”busiga”.
– Använd mascara på underfransarna om du vill men tänk på att den ska vara vattenlöslig.

 

 

 

 

 

2014-08-22 Mode & Skönhet

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Under sommaren är det extra viktigt att ta hand om huden på rätt sätt och skydda sig. För även om solen är underbar och härlig, så är det ändå vår största orsak…

Konfirmation, skolavslutningar, bröllop, midsommar och härliga semesterdagar. För allt letar vi ofta den perfekta outfiten. Över lag tror jag vi är lite dåliga på att tänka multiuse. Hur ofta har du inte…

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…