• 2014-03-25
  • 4
Så här sliter du dina jeans snyggt

När det kommer till slitna jeans så är ju ”äkta slitna” verkligen det snyggaste och slitna ska det ju vara den här våren och sommaren. Både jeans, jeansshorts och jeanskjolar. Och inte lite nötta utan ordentligt slitna. Om ni någon gång försökt er på att själva klippa de där snygga hålen och misslyckats har jag här ett tips. Jag fick för mig att jag skulle göra stora hål i mina boyfriend-jeans från H&M. Så här såg de ut innan.

OCh här är bästa tipset för att få en snygg fake-slitning. Ta en mattkniv eller skalpell och rispa (inte snitta, rispa) ytan korsvis. Kors och tvärs, nöt med kniven. Jag har lagt en skärmatta i benet på mina jeans så det inte går igenom.

IMG_5834

Rispa, rispa, rispa. Om det blir snitt blir det mer som klippt och då får man inte den där nötta känslan.

IMG_5830

Rispa korts och tvärs konturen på det hål du vill ha sedan drar du försiktigt isär så det spricker upp.

IMG_5840

Plocka bort alla lösa trådar.

IMG_5843

Efter ett idogt rispande och nötande hade jag mina hål.

IMG_5845

Därefter färgade jag jeansen svarta. Målet var hela tiden att få ett par svarta slitna boyfriend. Två vändor färgade jag, både med Nitor och med Herdins ändå blev de mer mörk-mörk blå och det är ju också snyggt men inte vad jag tänkt. Jag kommer att prova färga dem ett par vänder till och hoppas på det bästa, jag har aldrig misslyckats med att färga något innan och har ingen lust att ge mig. Slitningarna däremot är jag mycket nöjd med!

IMG_5929

 

Snyggt tycker jag!

Kommentarer

louise 4 år sen

Skämtar du eller?!

Cecilia 4 år sen

Har svårt för att se det snygga med hål i byxorna så där. Lite slitet kan vara snyggt. Barnens byxor går det hål i hela tiden men snyggt? Nej inte i mina ögon, det är tur att smaken är som baken… 😉

Karin 4 år sen

Nej, det är inte snyggt. Det är bra att det är okej att använda jeans som är lite trasiga, men att göra jättehål är ju bara fånigt.

Åsa 4 år sen

Nä det där var inte snyggt….. Lite slitet ja det kan vara lite snyggt men två jätte hål på knäna ser bara konstigt ut. Skönt att se att det inte bara var jag som tyckte att det så allt annat än snyggt ut.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…