• 2013-04-30
  • 7
Stort Brun Utan Sol test!

Vad gäller Brun utan sol så kan resultatet skilja från person till person, även om man förberett huden ordentligt.

Nu har jag testat 6st olika Brun utan sol-märken i olika former, och här kommer resultatet!

(Så skönt att äntligen få lite färg, man blir som en helt ny människa)

 

apoliva

Apoliva, Brun utan sol Body Lotion
62kr på Apoteket.

Produkt: En lotion som ger gradvis solbränna.

Lukt: Luktar först inte typisk Brun utan sol, men när den fått torka så känner man lukten tydligt.

Känsla: Lätt att smörja in, som en vanligt lotion. Känns mjuk och skön. Den torkar snabbt, men inte jättesnabbt.

Resultat: På mig gav den ganska mycket pigment på en gång, jag hade förväntat mig att det knappt skulle synas någon skillnad alls första gången, men det gör det! Den gav dessutom ett lite randigt resultat, annars jämnt och en fin färg.

 

 

kicks

Kicks Self-tanning Body Mist
129kr på Kicks

Produkt: En genomskinlig spray som ger en solbrun ton inom 2-3 timmar.

Lukt: Av alla Brun utan sol jag har testat, så luktar denna mest gott, nästan inte alls som brun utan sol.

Känsla: Det känns väldigt praktiskt att spraya på, mer naturligt och inget kladd. Dock bör man vara två stycken för exempelvis ryggen och för att få det jämt överallt. Den torkade på de flesta ställen snabbt, men i armveck och liknande så var den kladdig ganska länge.

Resultat: Inte bra alls tyvärr. Jag sprayade noggrant med 30cm avstånd jämnt och fint över hela kroppen. Ändå blev det en mörk fläck på ena låret! Färgen kändes lite orange på armarna, men magen blev fin.

loreal

L´Oréal Paris Duo Self-tanning Wipes
35kr på Kicks

Produkt: Två stycken brun utan sol-servetter för både ansikte och kropp, som ger synligt resultat efter redan 1 timme.

Lukt: Luktar inte alls som typiskt brun utan sol, stort plus för det!

Känsla: Lätt att använda, speciellt i ansiktet. För hela kroppen + ansiktet krävs båda servetterna. Torkar snabbt, dock ger den en lite glansig yta vilket inte ser så kul ut i ansiktet.

Resultat: Denna BUS är den som gett allra snyggast resultat i ansiktet! Jämnt och fint och ser riktigt naturligt ut. Kan verkligen rekommenderas!

 

 

lumene


Lumene Self Tan Mousse

135kr på Åhléns

Produkt: Brun utan sol i vit mousseform som ger en brun ton inom 12 immar.

Lukt: Luktar typisk brun utan sol, speciellt efter att den torkat.

Känsla: Lätt att fördela eftersom den är i mousseform, dock är det lätt hänt att ta lite för mycket. Den sved litegrann på benen vilket kändes konstigt! Men den torkar supersnabbt.

Resultat: Färgen var lite orange innan första duschen, sen blir den fin. Dock gav den ett lite fläckigt resultat, torra områden fick ingen färg alls.

 

tummen upp

Bäst i test!
St. Tropez Self Tan Mousse
299kr på Kicks

Produkt: En mousse som ger en brun ton direkt, men överflödig färg kan tvättas bort efter 4 timmar.

Lukt: Luktar inte typisk brun utan sol, bara litegrann efter att den torkat.

Känsla: Moussen är brunfärgad vilket gör den lätt att applicera, man missar inget ställe! Den torkar jättesnabbt, man kan klä på sig kläder efter en minut. Detta gjorde mig dock lite stressad när jag smorde in mig, men det blev bra ändå. Och trots att moussen är brunfärgad, så färgade den ändå inte av sig på mina vita lakan.

Resultat: Väldigt naturlig nyans! Först ser man jättebrun ut, men efter en dusch (som rekommenderas på förpackningen) så ser man riktigt fräsh ut. Efter 2:a insmörjningen så var jag perfekt brun!

 

åhlens

Åhléns Brun utan sol Lotion
89kr på Åhléns

Produkt: En lätt brunfärgad lotion som ger en solbränd färg efter några timmar.

Lukt: Luktar fräscht när man smörjer in sig, men efter att man torkat så luktar man ganska mycket brun utan sol.

Känsla: Den känns mjuk och skön på huden, önskar att den torkade lite snabbare, men den torkar ändå rimligt snabbt.

Resultat: Med denna BUS fick jag enligt mig själv den snyggaste nyansen, bronsigt brun utan att bli orange. Den gav ett väldigt pigmentrikt resultat. Dock blir den lite randig om man tar för mycket, vilket jag råkade göra. Men till skillnad från Apoliva så tror jag att detta var mitt eget fel.

 

Tips!
Eftersom resultatet kan variera från person till person, så rekommenderar jag att man testar på bara underkroppen först innan man testar i ansiktet.

 

Trevlig valborg!
Imakeyousmile.se

Kommentarer

Carina 5 år sen

Hej, du ger så mycket bra tips o råd! Tack för det! Inspirerande och spännande för mig, som inte är varken särskilt intresserad eller kunnig alls när det kommer till smink och annat. Du är så personlig och bra på att få mig nyfiken! Tack igen! Kram Carina

Eva 4 år sen

Du kanske inte har kvar bloggen men undrar en sak. Använde du Self-Tanning Body Mist i ansiktet? Tror du det blir konstigt om jag sprayar kroppen med den och sedan använder L’Oréal Paris Duo self-tanning wipes i ansiktet?

Svar på kommentaren:
Helena 4 år sen

Jag är kvar 🙂 Nej jag hade inte misten i ansiktet, men L’Oréal Paris Duo self-tanning wipes gav ett riktigt fint resultat i ansiktet! Jag tror absolut inte det blir konstigt om du använder Wipes i ansiktet och en annan brun utan sol på kroppen. Jag fick ju inget direkt bra resultat av just denna mist, men det är ju olika! Kram!

Saga Börrefors 4 år sen

Jag är lite nyfiken på vilken som blev dim favorit.
Du redogör för var och en av dem men saknar dinfavorit för jag hade nog börjat med den när man provar sig igenom.

Saknade lite hur länge de sitter oxå men liter sent nu för det minns du nog inte ihåg nu 😉

// Hälsningar Saga

Svar på kommentaren:
Helena 4 år sen

Det står ”Tummen upp!” och ”Bäst i test” på St Tropez, lite diffust kanske men det var alltså min favorit 🙂 Jag testade så många på en gång så hållbarheten var knappt någonting jag kunde sätta på prov om jag skulle bli färdig någon gång, jag testade en och sedan var det heta duschar och mycket kroppspeeling för att det snabbt skulle försvinna så att jag kunde testa nästa. Annars hade recensionen aldrig blivit klar innan sommaren hehe. Detta år är jag mer förberedd dock, har redan börjat med att recensera en ny!

Saga 4 år sen

Hahaha nä det är bara jag som drabbades av tillfällig blindhet ;-p

Nu nästa fråga
1, har du någon step by step hur man gör stod inte på de jag köpte på groupon. Du skrev något om peela.

2, om du tänker på de under/nära 100-lappem, vilken skulle du då välja som 1 plats?

// Saga

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Nu när maj har kommit så är det riktiga brun utan sol-tider, och jag tänkte därför bjuda på lite favorit i repris-inlägg som handlar om just detta! Först och främst kan ni…

Imorgon kommer ett större brun utan sol-test som jag har gjort. Men innan det vill jag ägna ett inlägg åt hur man ska förbereda sig, det är lika viktigt för att få…

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…