Lunch!

Jag vet inte vad ni har ätit till lunch idag men själv så åt jag en…

Tonfisksallad, om ni inte vet vad ni ska äta ute och om ni inte förberett lunchen kvällen innan så är en sallad aldrig fel. Be bara att få utan dressing utan gör din egen av citron, olja och salt. Be dom ta in det till dig tillsammans med salladen,  och finns det ris så be om det med! Som ni ser så försöker jag att svara på så många frågor som möjligt men jag hinner tyvärr inte svara på allt.  Däremot så vill jag skicka ett litet pepp till er alla att fortsätta köra på i samma anda och att ni verkligen är jätteduktig som håller i er träning och kosthållning.  Det är kul att se redan i kommentarerna att några börjar få resultat och ser skillnad, vissa är ju inne på vecka två, Och det är ju peppande om något att höra för oss alla.  Jag tänkte lägga in lite stretching tips ikväll för er som har frågat efter det. Kram L

2013-04-11 Må bra

Kommentarer

Emma 5 år sen

Hej Laila och alla andra!
Tack för en bra bok. Har dock två frågor som jag hoppas jag får svar på. När det gäller recepten, anger du mått på hur mycket man ska äta före eller efter tillagning? Dvs 150 och 200 gram kött är det före eller efter tillagning? Och hur är det med riset när det står koka knappt 1/2 dl ris (ex zucchinilasagne)? Min andra fråga gäller träningen. Jag går PW med min 7 månaders på morgonen. Vill sedan gärna träna under dagen innan min man kommer hem men vet då inte hur jag ska lösa konditionsdelen. Kan jag dela upp träningen så att jag kör styrka på dagen så går jag ut och kör kondition när mannen kommit hem? Eller måste allt tränas samtidigt? Kanske någon annan som kan svara på mina frågor? Kramar

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Köttet är före tillagning. Kram

Emma 5 år sen

Tack för svar!
Köttet före och riset efter tillagning antar jag då.
Hur är det med min fråga om träningen? Den är nästan viktigare att få svar på…
Kram

Laila 5 år sen

Ang träningen så går det bra!

Tessan 5 år sen

Även jag körde sallad på stan! I dag var det skit väder i Göteborg så PW fick bli 30 min på crosstrainern (hur det nu stavas) på gymmet 🙂

Anna-Lena 5 år sen

Hej! Jag har inte boken än, men undrar vad man kan ha istället för skaldjur- är allergiker….
Sen är jag inte alls förtjust i fisk- tonfisk och torsk går bra! Några tips?

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Det finns så många recept som inte innehåller det som du kan äta 🙂

Kristine H 5 år sen

Jag känner mig så peppad och nöjd efter bara 3 (snart 4) dagar, kommer definitivt att klara av 30 dagar. Jag hade bestämt mig för att bara väga mig på måndagar, men kunde inte låta bli att kliva på vågen i morse eftersom jag kände på kläderna att det hänt saker, vågen visade -0,8 kg. Jag är så lycklig! Nästan 1 kg på bara 3 dagar!!!

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Bra jobbat! Kram Laila

Felicia 5 år sen

Hej Laila,

Jag började ta tag i min träning för 2 veckor och 3 dagar sedan, för att vara exakt 😉
Jag har en hund, så jag går ut på promenader varje dag och utöver det så har jag tränat 3ggr i veckan.

Jag har även börjat tänka på vad jag äter. Att jag började med det beror på att jag åt rätt mycket godis tidigare. Flera ggr i veckan.
Har tidigare varit rätt duktig på att tänka på vad jag äter (förutom godiset då).

Jag äter som vanligt men dragit ner på kolhydraterna en aning och jag har en dag i veckan som jag unnar mig godis och annat gott, ”syndar” dag 🙂 I påsk blev det dock godis fler dagar, men det unnade jag mig 🙂
Att ha just en dag då man unnar sig något gott tycker jag gör att man har något att se framemot och när man tycker om godsaker så är det gott att unna sig en dag i veckan om man kan hålla det.

Jag köpte ett nr av tidningen Hälsa och Fitness i slutet av mars och det var flera bra tips på övningar man kan göra hemma i den. Senare såg jag att du skulle vara med i nästa nr så jag köpte nyligen det nr också.

Jag tränar enbart hemma och det trivs jag bra med. Det blir lite blandad träning, men jag har tränat mycket efter det övningar som var med i tidningarna.

Jag blev så nyfiken på din blogg när det var med fokus på just träning och mat. När jag kom in här så såg jag att den nya 30 dagars utmaningen nyligen hade börjat så då tänkte jag att jag är med på den, fast jag kör mitt eget race.
Det blir liksom som en extra motivation när man har ett uppsatt datum man ska klara av sina planer till och när det är fler som gör det samtidigt.

Idag blev det stekt lax med crème fraiche, broccoli och blomkål, det är så gott!
Har testat detta med att ta bort kolhydraterna under en måltid och lägga till dom på en annan och det tror jag kommer bli något jag fortsätter med, tack för tipset!
Nu ska det lagas middag, har inte riktigt bestämd vad än. Efter det blir det träning 🙂

Mvh Felicia 17år

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Välkommen 🙂

Elin 5 år sen

Bra att du tipsar om lite utemat med Laila:) Själv har jag ett sånt jobb att det måste bli resturang besök ibland.. Faktiskt igår, då vart det mycket sallad o sen oxbringa med rotmos:) Kändes ok!

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Hej Elin. Vet inte riktigt vad dom haft i rotmoset, och i boken har vi bara det magra köttet för att vara strikta på vardagarna. 🙂

Elin 5 år sen

Inte ett optimalt val… Men alternativet var pasta med fläskfilé i en gräddsås. Kanske fel val, men kändes bäst 🙂

Annelie 5 år sen

Hej! Får man äta hårda tacoskal? Yoghurt eller fil naturell?

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Bara på din syndar dag!

Ullis 5 år sen

Hej
Har läst på fler ställen att youhurt inte är optimalt och bättre med grötfrukostar tex. Hittar inte svaret och Är bara på nyfiken varför det är så? Är det för mättnadskänslan eller mindre kalorier i gröt?
Superkul att vi är på gång nu alla tjejer!! Och killarna för den delen såklart! Heja oss alla!
Tack Laila för all peppning och tips!

Tessan 5 år sen

Hej Laila och alla andra! Jag tycker att allt funkar på dagen, tränar äter rätt, men sen efter middagen blir jag så sugen på något gott. I går la jag mig tidigt för att slippa suget. Tips… hur löser ni tv kvällarna utan att stoppa i sig något / tessan

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Jag stålsätter mig och försöker gå in i tvprogrammet så att jag inte tänker på det. För mig så blev det lättare efter någon vecka. Man kan ju alltid tugga på en morot!

Malin 5 år sen

Nu har jag fått boken och nu har vi varit och handlat så imorgon kör jag igång!=)

Jessica 5 år sen

Hej!

Hjälp!
Jag har sökt överallt men kan inte hitta förklaring till ”fisksås” som ska vara i flera av rätterna som i biffsalladen. Som ni förstår är de kryddor jag använder vanligtvis typ grillkrydda och grönsaksbuljong 🙂

Svar på kommentaren:
anneli 5 år sen

Jag har Santa Marias Fish Sauce 🙂

Laila 5 år sen

Kolla i asiatiska hyllan annars fråga butiken 🙂

Olivia 5 år sen

Hej, jag och min mamma har snart följt träningsschemat i din bokat som är väldigt bra med tips på allt vilket är precis vad vi har letat efter.
Jag brukade ofta äta mer godis än mat och ofta istället för mat men efter mindre än en vecka av att följa boken så har jag gått ner 3 kg.
Tack för en super bra bok med massa bra tips i. 🙂
Olivia, 19 år.

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Åh vad roligt att höra fortsätt att köra hårt kram Laila

Jeanette 5 år sen

Jag är nyfiken om det finns någon som har rejält mycket övervikt som vill komma i form? Nu lär det väl inte bli någon som ser det här. Jag själv är inte överviktig men vill ha lite muskler och kul att göra någon annan träning. Det skulle vara enormt intressant att veta om det finns någon som har 20 kg och mer övervikt, som har bestämt sig och jätteintressant hur det går 🙂 Laila du kanske kan göra ett inlägg där folk kan svara.

Jessica Erixon 5 år sen

Så jävla typiskt!! Har blivit bjuden till choklad å vinprovning just under dessa 30 dagar!!!!! Tänker gå, vill verkligen inte missa detta, å man har ju en syndardag, hi hi!! Kram på er alla å kämpa på!!!

Lena 5 år sen

God morgon
Vakna hungrig 🙁 då är d bara att gå o köra pw så man får äta den goda gröten 🙂
Jag är jätte förtjust i den banan o gröt är min nya favorit 🙂
egentligen vila idag men ska på pump 17 idag 🙂
Kämpa på alla 🙂

Emelie 5 år sen

God morgon!
Jag tror att jag råkade väcka hela huset med mitt glädjetjut när jag ställe mig på vågen i morse, – 2kg sen i måndags! Så otroligt glad och stolt! Har aldrig tidigare hittat en metod som passar mig och som jag kunnat hålla så länge att jag faktiskt tappat i vikt..
Tack så jättemycket Laila för att du delar med dig av din sunda livsstil!!! 🙂
Kram

Malin 5 år sen

Hej,. När jag springer på löpbandet så ser jag ingenstans när jag sprungit 150 m
Hur lång tid tar det ca att springa 150m i 12km/timmen??
Hoppas någon kan svara!

Svar på kommentaren:
Martin 5 år sen

Hej, det tar 45 sekunder. Hoppas det hjälper. //M

Malin 5 år sen

Hej. På löpbandet jag springer på ser jag inte när jag sprungit 150m
Hur lång tid tar det att springa 150m i 12km/timme?
Hoppas nån kan svara 🙂
Bra jobbat alla! Vi är så duktiga 🙂

Frida 5 år sen

Är det någon mer än jag som inte blir mätt på det ni äter?

Det är värst på frukosten så jag provat omeletten, knäckemacka med ägg och keson men inget av det gör mig mätt.

Det blir en ond cirkel som då gör att jag inte heller blir mätt på mellanmålet och så fortsätter det enda fram till kvällen när jag äter min sallad till kvällsmaten. Först då blir jag mätt.

Tänkte om någon har tips på hur jag ska göra för så här går det ju inte att fortsätta i 30 dagar.

Svar på kommentaren:
Anna O 5 år sen

Jag blev inte mätt på frukosten de första dagarna, men nu på vecka två blir jag faktiskt proppmätt på gröt och två ägg! Så håll ut några dagar till… Lycka till!!!!

Frida 5 år sen

Tack för peppande ord!

Jag är inte så glad i gröt men kanske skulle ta och prova det för att få mer mättnadskänsla.

Rebecca Kling 5 år sen

Håll ut.. jag har haft turen att bli mätt men tror att ju mer kroppen vänjer sig så blir man mättare… man har ju tryckt i sig lite annat till frukost och lunch innan så magen är väl van vid större portioner 🙂

perost70 5 år sen

Hej!

Då sambon jobbar skift och denna vecka kväll samt sjuka barn som är hemma har det varit tufft att få till träning, det är tur att vi har löpband hemma;-) Hursom jag har gjort styrkepassen och avslutat med 30 min PW. Efter det har jag tagit det sista mellanmålet och kesella med frukt (mums) dock har klockan då hunnit bli 23.00. Jag undrar nu om detta är ok?

Hils Pernilla

Berit 5 år sen

Hej Laila!
Gillar din bok! Har just ätit broccolisoppa m lax o limetopping till lunch efter ett träningspass på f.m. Den var mkt matig o god. Dock skippade jag marineringen av laxen 30 min. Det blev gott ändå. Det står dock inte om laxen ska kokas eller stekas, utan efter den stått i kylen verkar det som man bara ska toppa m laxen :-). Visst ska den väl stekas?
Ha en bra helg o tack för din o Niclas inspirerande bok!

Svar på kommentaren:
Rebecca Kling 5 år sen

Gjorde också broccolisoppan men vad jag förstod så ska laxen endast marineras i citronen och sen toppas på soppan…… Ingen kokning eller stekning, den blir ju tillagad av citronen…. fast jag kanske gjorde fel 🙂 Gott var det iallafall….

Malin T 5 år sen

Jag körde laxen i ugnen lite. Annars är det nog meningen att den endast ska marineras i citronen, typ som cevicé (stavas det så..?) 🙂 Blev bra ändå ju!

Berit 5 år sen

Aa-ha, då har jag lärt mej nåt nytt…. 🙂 Var så inställd på att laxen skulle stekas, då den såg stekt ut på bilden. Här ska marineras nästa gång!

Filippa 5 år sen

Idag tog det emot att gå pw. Regnet bara öser ner men jag tog mig i kragen och gjorde det i alla fall. Känner mig väldigt duktig. Trevlig helg till er alla.

Svar på kommentaren:
Elin 5 år sen

Härligt jobbat 🙂

M 5 år sen

Fredagar är min vägardag. Inte ett gram neråt. Även om två cm har försvunnit från magen sen i måndags, kan jag inte riktigt bli glad när inget händer på vågen.

Svar på kommentaren:
Cazi 5 år sen

Lite samma här… Jag tycker att jag varit jätte duktig, men bara gått ner 200 g… Jag mår så mycket bättre redan, och mitt mål var i och för sig inte att gå ner massor utan att bli starkare och få lite muskler. Men visst blir man lite besviken ändå… Men vi måste bara kämpa på.

Lotta 5 år sen

Men 2 cm är jättebra, tänk att muskler väger mer. Kämpa på och gläds åt dina 2 cm

Linn 5 år sen

Hej ! Är det okej att äta nötter och torkad frukt? Väldigt tacksam för svar! Kram

Malin D 5 år sen

Suck…min vecka började bra, med träning och bra mat. I onsdags raserades allt….. kräksjuk ugg vad det är obehagligt. Men jag gick säkert ner 1kg på några timmar. Nu börjar jag smått att återhämta mig, så förhoppningsvis är jag på gång snart igen:-)
Heja alla som kämpar

Susanne 5 år sen

Äntligen kom boken idag!!!!!!
Me Happy!
…..o förkylningen e på väg bort – så jag räknar me o köra fr o m måndag!
Har en 14-månaders tjej hemma så vi får se hur d går – geavidkilona e borta sen länge men skulle vilja gå ner o ”forma till” mig lite till sommaren 🙂
Har bara hunnit titta igenom boken lite snabbt o det ser mkt intressant ut! Jag äter mest vegetariskt så maten får gå lite vid sidan om….
Va duktiga ni e som har kört denna veckan!!!!

Annicka 5 år sen

Tänkte köra vilo dag idag….men känner hur det spritter i benen för en pw. Så nu är det kläderna på och ut i regnrusket. Detta är beroende framkallande.

Jag väger mig en gång i veckan, på måndagar, och mäter mig. Har kopierat en figur från ett klädbolag på nätet…ni vet figuren som visar gur man ska mäta för sina kläder. Super bra. Känner att jag har bluvit snalare i ansiktet och lite på kroppen.
Taggad till tusen på detta.

Annelie B 5 år sen

Hej!! Sitter här hemma nu å barnen sover gott. Å jag e SÅ sugen på nåt så jag
blir galen snart!!!! Men jag får vänta en stund på mitt mallanmål nu ikväll sen får jag gå å
lägga mig tror jag. För imorgon är det min ätardag å då ska jag äta en god smörgås till frukost å ta mjölk i kaffet 🙂 Till kvällen ska jag äta baguette med räkor..Längtar…..!!
Är ni fler därute som är sugna eller rent av hungriga…GÖR DET INTE..vänta tills eran ätardag 🙂 Kram alla

Svar på kommentaren:
Pillan 5 år sen

Om du har barn så hoppas jag verkligen att du lär dem att skriva ut orden rätt.

Annelie B 5 år sen

Du Pillan!! Detta är en blogg inte en tenta!!

Moa 5 år sen

hej !
eran mat är fantastisk , souvlakin var fantastiska och även broccolisoppan med lax, härlig mat.
jag har en fråga angående bröd: finns det något got recept, eller är det gröt och drinkarna och frukt och sånt till frukost och mellanmålen!
hade vart sugen på något mjukt nyttigt bröd som man får äta !
börjar redan märka lite vid midjan, kämpa på alla, detta tar vi oss igenom tillsammans =)
kram på er

Magdalena 5 år sen

Hej,
Førsta gången jag bloggar… spännande:-)
Fick din bok i posten igår och ska sätta igång før fullt på måndag (tillsammans med min man och en kompis) men har bara ett par frågor.
Jag bor i Norge och här är det begränsat med mat utvalg i affärerna bla finns inte minikeso och mager kesella men de har normal keso 4% och vanlig kesella. Kan jag använda de istället?
Tänkte också høra i førhållande till frukt. Kan man äta det obegränsat eller är det ett antal man kan äta?
Mvh Magdalena

tessan 5 år sen

Annelie B eller vad du nu heter! Lägg din energi på dessa 30 dagar . känner du till dyslexi…

Svar på kommentaren:
Blemman 5 år sen

Tessan eller vad du heter.
Nej, om man skriver så handlar det om ren lathet.

Tessan 5 år sen

förlåt! menat till pillan som inte har något att göra/ lärare

Anne 5 år sen

Inser efter att ha läst igenom boken att träningen går att fixa, men maten! Jag äter för mycket nu och jag tror det skulle bli för drastiskt att köra enligt boken pang på. Jag måste börja m frukosten och veckan därpå, mellanmålen osv. Men när jag väl har fasat ut mitt nuvarande (över) ätande så kör jag 30 dgr. Nån mer som behöver ”föräta” dvs minska ner innan man kan köra fullt ut?

Frida 5 år sen

Idag har jag varit riktigt pepp! Dagen igår var jag på så dåligt humör när jag inte fick möjlighet att komma ut och ta min PW!

Idag körde jag istället direkt från jobb 20:30 till gymet och tränade stenhårt i 11/2 timme med intervaller och hela kittet! Då får man vara stolt!

Hur går det för er andra? Hinner ni med er PW varje dag??

Svar på kommentaren:
Annelie B 5 år sen

Man försöker ju verkligen att komma ut varje dag..men vissa dagar får man helt enkelt inte ihop det..då har PW blivit lidande 🙁
Men sen finns det dagar när man kommer ut två gånger istället :-). Man kan ju inte bryta sig heller för att hinna..stress är ju inte direkt hälsosamt heller. Kram

Magdalena 5 år sen

Hej,
Fick din bok igår och starta på måndag!:-)
Jag bor i Norge där det är sparsamt med matutvalg i affärern bla finns inte minikeso och mager kesella. Kan jag använda vanlig keso 4% och vanlig kesella eller blir det før mkt kalorier? vidare undrar jag om det är begränsning på frukt /dag?

Svar på kommentaren:
Magdalena 5 år sen

Hahaha.. ser att jag råkat publicera samma kommentar 2 ggr;-) så går det när man aldrig bloggat førr….

Maria H 5 år sen

Är det någon annan än jag som är hungrig hela tiden och mår illa? Funderar om jag äter och dricker för lite under dagen.

Svar på kommentaren:
Annelie B 5 år sen

Hej!! Helt klart hungrig ibland. Men jag fryser nästan hela tiden!!
Kram

Anita 5 år sen

Hej! Jag mår också illa! Funderar på om det är all lök och vitlök. Tänker ta en paus från det i några dagar och se om det blir bättre.

Sussie 5 år sen

Hej!
Vill börja med att tacka för en bra bok som har bra tränings övningar och god nyttig mat:-)
Har en fråga om vad som har kunnat hänt när jag körde stående tricepspress bakom nacken för då högg det till i armbågen så gud in i… Kan det ha varit sena eller en kota som hoppat till, körde viktlöst bara gjorde rörelsen och tillsist försvann smärtan och det gick att röra armen utan problem.
Kram

Lollo 5 år sen

Har nu fått boken och startar min resa på måndag, ser faktiskt fram emot det, trots att det kommer bli en utmaning för en gottegris. 🙂
Ett par frågor har dykt upp när jag läst matdelen.
Det är ok att äta så mycket grönsaker man vill till maten, gäller det några särskilda? Får man äta kål, morötter, all frukt etc?
Hur ska man tänka ang mat som inte finns med i boken, för att kunna äta sin vanliga mat? Kan man ta vilket kött som helst, ryggbiff, lammfile, nötfärs, valfri fisk etc?
Trevlig helg!

frida 5 år sen

1.2 kg ner sedan i måndags!Hela familjen dansade glädjedans kl 8 i morse:-)))
Kämpa kämpa alla!!!

Svar på kommentaren:
Annelie B 5 år sen

Superbraaaaa!! Gött kämpat 🙂

Maria H 5 år sen

Vad duktig du är, bra kämpat.

Cecilia 5 år sen

Bra kämpat! Grattis! Njut nu av lördagen=syndardagen
Kör på igen nästa vecka!
Kram
Cecilia

Berryn 5 år sen

Hej!

Har köpt din bok och känner mig så inspirerad, maten ser väldig god ut och träningen lätt att följa men har lite problem med frukost och mellanmål eftersom jag har aldrig tyckt om kesella och keso, vad kan man äta istället?

Tack.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…