Godis och sötsug!

Jag vet att det är sjukt jobbigt när söt och godissuget slår klorna i en, men försök då att tänka på eran syndardag som ni faktiskt kan äta lite gott på. Planera för den och tänk på det som ni vill äta och dricka till just den där dagen, räkna ner dagarna som man gjorde i skolan till sommarlovet. Mitt sommarlov börjar på fredag he he, sen är det ju också så att det bara är 30 dagar som vi ska köra och det klarar vi, det är ingenting det kommer att gå i raketfart och ni är redan på väg mot målet. Någon frågade lite om alkohol vad som är bäst att dricka om man nu ska dricka.  Drick vad ni vill men måttligt anser jag, men om man vill vara strikt så är det vitt vin som gäller.
Jag lovade ju att besvara lite frågor men jag somnade med mobiltelefonen i handen och vaknade av Kit som ville ha välling kl 0200. Jag ska försöka besvara så många som möjligt senare idag.
Annars tycker jag att ni är superduktiga som kör på och även kommenterar och peppar varandra, det blir man glad av att se. 

I morse när jag begav mig ut på min pw så var det ganska kallt men traskar man på i ett bra tempo så blir man snabbt varm. Men den ständiga frågan är ändå, vart tog våren vägen som kom på besök förra veckan?  Kram L

2013-04-10 Må bra

Kommentarer

M 5 år sen

När jag handlade fanns inte färsk mynta men jag fick med mig citronmeliss hem. Den har börjat vissna så måste använda den men idag fanns fortfarande ingen mynta i butiken. Några tips vad jag kan hitta på?

Ska göra lax med örtpeston. Fast med rödspätta istället.

M 5 år sen

Ska göra lax (rödspätta) med örtpesto. Men jag får inte tag i mynta. Citronmelissen börjar vissna så jag vill använda den nu men hittar inte mynta i vår butik. Några tips vad jag kan hitta på? Slänga i citronmelissen i färdig pesto?

Therese 5 år sen

Slutade helt med socker en vecka innan jag startade med kom i form! Har nog hjälp en hel del faktiskt. Sluta både m socker o osund mat på samma gång = kaos 😉
Jag ska jädrar hålla mig ifrån socker alla 30 dagar! Fast man får på syndardagen!

Har du några bra recept på proteindrinkar?

Lena 5 år sen

Härliga solsken 🙂
Har varit ute på pw o blev lagom svettig 🙂 funkar bra när pojken sover i vagnen o flickan är på dagis.
Har svårt att gå alla dagar då min man är bortrest från o till och flickan bara har dagis tre ggr i veckan då kag är mammaledig men jag försöker tror du d förstör hela träningen?
Känner mig ofta hungrig på kvällen o ammar flera ggr under natten men d funkar….
På gymet kör jag stenhårt o är lagom mör till kvällen plus att jag också går på pump pass alltid när jag kan…

Malin Jonasson 5 år sen

Härligt snart väntar en pw här med 🙂
Kämpa på alla detta klarar vi tillsammans.

All kärlek och många kramar till dig fina Laila <3
// En trogen läsare !

Annelie B 5 år sen

Hej!! Hade en sån dag igår. Var sugen på nåt sött HELA dan verkligen!!
Vilket slutade med att jag gick och la mig strax efter ungarna vid 20-tiden!!
Men bestämde under dagen vad jag ska äta på lördag..så nu har nedräkningen börjat.
Massa kramar till alla er därute som kämpar..vissa dagar tar man sig igenom som en
dans..andra dagar är kämpigare..men självklart ska vi fixa detta 🙂

Christine 5 år sen

När jag som lchf:are är sötsugen de få gånger jag är det dvs så tar jag några skivor knaperstekt bacon. Det låter säkert befängt, men det funkar! 🙂
Annars har jag ju alltid min 90%-iga choklad att ta till. Men jag väljer faktiskt bacom framför det…
Om jag inte är helt felinformerad så räcker det att sköta sig till 80% för att gå ner i vikt.Fast det bör ju påverka farten man går ner med…?
Lycka till till er alla som kämpar!

Tessan 5 år sen

Hem kommen från gymmet, super glad att jag tycker om det 🙂 Nu blir det Nicklas tomat soppa!

undrande 5 år sen

Hejsan.
Är recepten något för en fattig student? Vad kan man räkna med att matkontot landar på i månaden om man följer recepten och är ensam? Förstår ju självklart att bra mat ofta är dyrare, dyrare med lax än korv men det är det ju absolut värt. Men samtidigt kan matkontot inte bli hur stort som helst )
Ungefär hur många km ska man gå på morgonen?

ha det såå bra! Tack för en bra blogg 🙂

Carina 5 år sen

Lyssnade just på dej hos Lotta. Måste bara säga vilken härlig människa du verkar vara! Fler sånna som du till världen! Kram

Malin T 5 år sen

Åhh; sötsuget är ju som värst nu precis i början. Är pp dag 3 och jag är sugen till o från. Mitt knep är att lukta, konstigt jag vet, på goda saker typ en bulle eller delicatoboll 🙂 Funkar varje gång; ungefär som om jag lurar hjärnan 🙂

Anna 5 år sen

Undrar om bröd. Har du skippat det helt? Jag har slutat med mjukt bröd, smör & ost tror att det hjälper till bra att nå målet. Får ev bli på syndardagen! Äter nån Finn Crisp organic ibland. Hoppas du fortsätter att peppa flera ggr om dagen! Har också en liten på 2 år som fortfarande
vaknar och vill ha välling! Vet hur trött man kan vara! Men tänker på bikinin i sommar! Kämpa tjejer!

Cecilia 5 år sen

Hej!
Oj, oj, oj vilken träningsvärk!!! Går som en gammal tant idag.
PW idag blir nog något långsammare än igår, hahahaha! Där fick man för
att man var stöddig o lade ut att man var sååååå fantastisk på FB, hahaha!
Tänkte på alla er som körde hela passaet på en gång. Hur har ni det med träningsvärken?
Ikväll blir det lax, kanske på spett eller i broccolisoppa… Tomatsoppan var verkligen god!
Kul att läsa allas kommentarer, man känner att man kämpa tillsammans på något sätt.

Svar på kommentaren:
Malin T 5 år sen

Jadu, jag körde jogging och hela träningspasset med knäböj o utfall i måndags och ärligt talat vet jag inte hur det ska gå på kvällens jogg+styrka… Bara att sätta sig på toaletten är en utmaning; då kan du ju tänka dig hur min träningsvärk är 😉

Maria h 5 år sen

Jag hade också grym träningsvärk efter första passet jag körde i lördags ( tjuvstartade lite:)). I måndags när jag skulle köra ben igen så gruvade jag mig eftersom jag hade fruktansvärd träningsvärk., men det gick jättebra och igår var träningsvärken mer normal.

Frida 5 år sen

Snart dags för mig att dra till gymmet för mitt 3:e pass denna veckan!

Kom på en fråga till.

Varför inte pasta?

Kämpa på tjejer!!

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Det blir som deg i magen!

Johanna 5 år sen

Hej Lalia!

Tack för att du skrivit denna boken!! Har kört igång för fullt!

Har en fråga om tomatsoppan. När man förbereder lunchen till dagen efter så står det att man ska hälla i 2 deciliter risoni. Är det för en portion? Och är det då 2 deciliter okokt som menas? Gjorde detta och då blev den väldigt tjock när den kokat klart, mer som en risotto. Har jag gjort något fel eller ska den vara så?

Kram Johanna

Svar på kommentaren:
Annelie B 5 år sen

Jag mixade 150g soppa å hällde bara i 1 dl okokt risoni..ändå
blev det väldigt tjockt. Lite otydligt i boken där.. men Laila kanske svarar
oss på detta 🙂

Anna O 5 år sen

Var hittar man risoni…? Jag måste vara blind, har letat i rishyllorna flera gånger nu… Är jag på fel ställe??

Annelie B 5 år sen

Anna! Jag letade oxå som en galning..sen vände jag mig om och skulle ta pasta
till barnen å DÄR var den..paketen med risoni står på pastahyllan 🙂
Kram

Anna O 5 år sen

Tack! Ska oxå vända mig om då, så ska jag nog hitta!;-)

Susanne 5 år sen

I andra recept ska man koka risonin för sig annars sväller den för mycket. Så om man kokar risonin bredvid och har i den kokt blir det nog bra!

Johanna 5 år sen

Ja dom var inte lätta att hitta, letade oxå som en tok =) Dom jag till slut hittade var Barillas, en liten blå kartong.

Laila 5 år sen

Hej och tack:) måste dubbelkolla detta med Niclas, känns lite mycket. Återkommer.

Mini 5 år sen

Hej tänkte passa på att höra om man kan följa denna bok fast man har glutenintolernas (man tål inte råg,vete eller korn)? Samt om man bör vara i en viss ålder, typ vad den yngsta åldern är? Kram Mini

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Gå till en bokhandel och bläddra igenom en bok så ser du själv om det finns tillräckligt många recept som funkar. Liam äter samma mat fast så mycket han vill samt pasta, ris , potatis till

Annelie B 5 år sen

Hej!! Sitter och gör veckans meny..undrar vilka nudlar man ska ha till
de asiatiska kycklingbollarna??
Kram

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Jag skulle ta risnudlar

Frida 5 år sen

Hej Laila och er andra!
Jag har kämpat på med vikten efter mina två mycket täta graviditeter och gått ner ca 10 kg nu. Detta med hjälp av sund kost hållning och träning!Hoppas att bli av med de sista 5 med hjälp av dig Laila;-) Är mycket nöjd med boken och kul med lite nya inputs och tips!Min fråga till dig Laila är hur mycket plockgodis tycker du är lämpligt att äta på syndardagen?

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Det beror på hur mycket annat gott du äter. En näve skulle jag väl säga 🙂

anneli 5 år sen

När jag blir lite godissugen, då häller jag upp ett glas Loka citron och tillsätter lite Fun light, detta är supergott och tar iallafall bort mitt sug 🙂

Svar på kommentaren:
Annicka 5 år sen

Åhhh det måste jag testa!!

M 5 år sen

Åh är så förbannat hungrig! Har ätit keso på kvällarna men nu är den sluuuuut. Det är nu jag verkligen får stålsätta att inte äta en smörgås eller en frukt.

Therese 5 år sen

Åhhhh idag har varit en jobbig dag. Sötsug och hunger…men jag har hållt mig hela dagen. Jobbigast var när jag kom hem från jobbet och familjen ville ha MacDonalds. Jag ville inte stoppa dom så de åt sin MacDonalds och jag min fisksoppa. Jag stålsatte mig från allt mitt sug och lät bli MacDonaldsmaten fast det luktade sååå gott. Jag hoppas detta jobbiga sug försvinner med tiden. Jag ska lyckas denna gången 🙂 för min egen skull. Jag vill lyckas.

Svar på kommentaren:
Annelie B 5 år sen

Hej!!! Gött kämpat!!!! Låt inte suget ta över..tycker det var strongt av dig 🙂
Kram

Jessica 5 år sen

Svar till dem som har problem med sötsuget. Fick tips av nån om att man kan ha brist på krom när man ständigt känner sötsug. Har dock inte testat men det kan ju vara värt ett försök. Lycka till. Själv väntar jag på boken, men håller mentalt på att lägga upp en plan.

Laila 5 år sen

Bra jobbat! Snart har du din unna/syndardag håll ut!

M 5 år sen

Jätte bra jobbat!!!!!

Tessan 5 år sen

Är sugen på popcorn, … skall man nu gå och lägga sig.. normalt lägger jag mig vid 24.00 Behöver tips..

Elin A 5 år sen

Blir nyfiken på din rekommendation av vitt vin. Är inte det ”bästa” (givetvis i måttliga mängder) rött vin och därefter torrt vitt vin? Övriga vita viner är ju rena sockerbomber…

Svar på kommentaren:
cia 5 år sen

Ja, Rött vin ska ju vara bättre än vitt.. Så jag undrar oxå?

Karolina 5 år sen

Hej Laila, jag undrar om det är okej med en proteinbar till mellanmål. Och i så fall vilken du kan rekommendera??
Kram Karolina

Svar på kommentaren:
Frida 5 år sen

Jag undrar oxå det, mest för att de är så goda och väldigt smidiga att ha med sig när man inte har möjlighet att åka hem något under dagen

Linda 5 år sen

OMG din man kan verkligen laga mat!! Kan inte minnas när jag åt såååå god mat senast, Indiska grytan på s27 var himmelsk och zuchinigratängen är lagad och ska ätas ikväll smakade av den och den var helt fantastisk!!!!! Hälsa N!!! Nu ska jag köra Functionl training tränings DVD med Annika Sjöö och hennes man!! Toppen för en småbarnsmamma med man jobbandes på annan ort i veckorna!!! Fick även ett ryck och anmälde mig till en helg med Löparcamp om 2veckor…. beach 2013 soon there…. hahahaKram

pernilla 5 år sen

jag har alltid varit en gottegris,ätit godis varje dag,men bestämde mig att nu får det vara nog!!jag har inte ätit godis på en vecka,hade jätteont i huvudet i 3 dagar,men var inte ett dugg sugen på godis..jag jobbar i en mataffär så det har varit en prövning…hade bestämt mig att inte väga mig förrän efter en månad,men det kunde jag inte hålla,så i går vägde jag mig -3 kg!!!jag trodde ungarna hade skruvat tillbaka vågen ett par kilo!!!nu är jag supertaggad inför vecka 2!!igår syndade jag med pizzan och vanilj pannacottan,urgott!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…