Mums!

Här har ni asiatiska biff salladen!

image

Och för er som ej hunnit att få eran bok ännu så får ni receptet här!

image

Kram L

2013-04-06 Må bra

Kommentarer

anneli 5 år sen

Den här rätten åt jag i veckan, urgod, som alla andra jag redan har hunnit med 🙂 Jag är så jättenöjd med hela konceptet, synd bara att jag ingen Niclas har hemma 🙂

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Vad glad jag blir 🙂

sofia 5 år sen

Sluta äta kött !!!!!!!!!

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Kära Sofia jag äter det jag vill precis som du äter det du vill punkt slut!

Lina 5 år sen

Hej Laila! Jag läser din blogg dagligen och får tips och inspiration till mycket! Ikväll undrade mannen vad vi skulle äta och då la jag fram din bok som han började bläddra i. Han fastnade för fisksoffan m saffran så nu är han iväg och inhandlar det som saknades! Ska bli kul att få lite nya maträtter ett tag fram över.

Anna 5 år sen

Hej! En liten fråga! Jag börjar jobba tidigt och får ta min PW kl 05 och sedan blir det inte gymet förrän vid halv åtta tiden. Har ett ganska stillasittande jobb. När är det bäst att äta kolhydraterna? Tack för en bra bok! Kram Anna

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

På lunchen som det står i boken 🙂 det är inte det bästa att lägga sig på ris och potatis, du behöver det under dagen inte när du ska sova.

Laila 5 år sen

Just det, försök att äta middag kl 18 och efter din träning så skulle jag ta en proteindrink efter passet. Kram

Linda 5 år sen

Tack för receptet, Laila!
Detta är den desperata norrlänningen igen, som genom att läsa alla inlägg försöker få ihop måndagens mat och träning eftersom jag inte får min bok i i tid! Jag har fått koll på frukost , lunch(åtminstone att man får äta ris!) och middag men undrar vad de andra två målen ska bestå av?
Med vänlig hälsning, Linda

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Frukost gröt med lacktosfri lättmjölk 1dl Tex en halv banan på. Mellanmål lättkesella med frukt i Tex hallon blåbär osv lägg i en tsk funlight så att det blir lite sött. Lunch du har ju receptet ovan lägg till bulgur tre timmar efter ta ett mellanmål till och max fyra Tim senare ät middag då tar du bort kolhydraterna och bara äter din köttbit eller kyckling bit med sallad. Det är svårt att göra detta utan bok det finns flera olika frukostar och mellanmål..

Lajnda 5 år sen

Dagen började bra. Fil till frukost som vanligt. Men idag skippade jag den tidiga powerwalken eftersom benhinnorna ville vila lite. Klockan tio var jag ashungrig! Stoppade mig tre (ja, jag erkänner) hårdbrödmackor med majjo, ägg och korv. Fortfarande lika hungrig?!
Vid det här laget på kvällen har jag syndat alldeles för mycket under dagen… Vad hände?? Det gick ju så bra hela veckan utan hungerskänslor?? Någon som känner igen sig???

Svar på kommentaren:
Jessica 5 år sen

Hej! En liten fråga bara (o handen på hjärtat.. 😉 ) – var du egentligen hungrig eller var det mer ett sug du kände? Du kanske behöver lägga till något till frukosten om du är hungrig igen redan kl 10? Ett tips kan vara att man skriver matlista över vad man äter på en vecka (det gör jag!), om man nu syndar en dag så är det bara att ta nya tag resten av veckan! Lycka till och håll humöret uppe!!

cissi@yahoo.com 5 år sen

Jag köper och äter färdiggjorda sallader, mums mums. Och tror att jag är jättenyttig.Men samtidigt har jag börjat äta små chipspåsar varje dag, suck. Sjukt tokigt!

Laila 5 år sen

Äter du verkligen mellanmålen? Sedan så är gröt och ägg bättre än fil du blir mer mätt och står dig längre på en skål gröt och två kokta ägg. Kram

Linda 5 år sen

Hej!
Undrar var an kan beställa boken. Måste an vara medlem eller kan man bara beställa den rakt av?
//Linda

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Hej, beställ den på Bokus.se eller Adlibris. Se och di behöver inte vara medlem men vill du det så Maila kontakt@modernmom.se och skriv jag vill vara med.

Annelie B 5 år sen

Hej!! Har ätit den nu i veckan..Helt enkelt supergod!!
Imorgon blir det lammjärpar..längtar redan 🙂 Här tackar vi inte FELIX för maten..utan Niclas såklart 🙂 Just nu syndar jag med ett litet glas rött..satt oxå bra kan jag säga efter en veckas slit!! Kram å mys på nu!

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Bra jobbat, men visst är det så att man njuter extra mycket på” syndardagen” än vad man gjorde innan när man
”syndade ”varje dag!

Annelie B 5 år sen

Ja..Helt klart 🙂
Syndardagarna blir ganska många när man går hemma
och är föräldraledig!!
Kram

Johanna 5 år sen

Hej! Jag har har lite funderingar angående överskott av hud vid vikt nedgång. Vill helst undvika det om möjligt. Såg ju bilderna på Lailas mage och de resultatet är ju helt fantastiskt!! 🙂 Vill ha samma resultat!
Finns det sätt att undvika överskotts hud vid en viktnedgång? Finns det några sätta att påverka huden att följa med snabbare? Någon särskild mat? Träningsform? Tips att tänka på? Tack för svar! 🙂

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Nu vet ju inte jag hur mycket överskottshud du har men följer man mat och träningsschema så dras skinnet ihop också men självklart så beror det på hur mycket överskottshud du har

Johanna 5 år sen

Hej Laila,
Jag har ingen överskottshud i nu läget som det är men är överviktig.. Men har ni utformat er träningen för någon som vill gå ner i vikt efter en graviditet elle funkar det lika bra för vem som? Är det någon skillnad på att dra åt sin hud efter graviditet eller från att vara överviktig.
Tack för svar (Johanna)

Laila 5 år sen

Det funkar lika bra för vem som 🙂

Linda 5 år sen

Supertack för hjälpen med upplägget inför måndag och tack för att du ger oss alla så mycket av din tid!
Bor man ute på vischan som jag så finns närmsta bokaffär 20 mil härifrån ,så med andra ord kan jag inte ens tjuvläsa de första sidorna tills min egen bok kommer 😉 Nu känner jag mig helt redo för starten på måndag!
Norrlänningen 🙂

Mia 5 år sen

Hej!
Asiatiska biffsalladen såg ju himmelskt god ut… 🙂
Måste jag bara laga..
Kram och tack för en fin blogg..
Med vänlig hälsning, Mia

Mita 5 år sen

I morgon hämtar jag ut min bok ska bli spännande att börja läsa och få inspiration. Mita

Anne 5 år sen

Blir inspirerad av att läsa det här. Måste nog beställa boken 🙂 men snälla Laila sluta med särskrivningarna…det heter kycklingbit och frukostgröt!!!
Inte kyckling bit och frukost gröt 😉

Svar på kommentaren:
Eva 5 år sen

Ursäkta, men spelar det någon roll?? Du fattar väl vad hon menar.

M 5 år sen

Dum fråga. Varför laktosfri mjölk?

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Den har pt Anders svarat på i tidigare inlägg i kommentarsfältet kolla bakåt

Cina 5 år sen

Hej:)
En liten fråga: i omeletten ska man använda vetekli, är det stor skillnad om man använder havrekli istället? Jag hade visst en sån förpackning hemma;)
Tack för en fantastisk bok! Jag är sååå taggad att starta imorgon! Idag ska det shoppas ingredienser:)
Kram Cina

LitenLena 5 år sen

Hej,
Har två problem jag vill dryfta.
1) Kan inte springa (pga knäproblem) kan jag istället använda crosstrainern på samma sätt?
2) Klarar inte av att äta gröt, brukar äta fil med massor av musli. Har du fler frukosttips än de i boken, tyckte det var lite tunt…

Annars vill jag säga fantastiskt roligt detta ska bli, är supertaggad. 🙂

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Oj, om du inte gillade någon av frukostarna så vet jag inte riktigt vad jag ska rekommendera. Men musli skulle inte jag ta. Pt Anders Återkommer med träningfrågan

Jeanette 5 år sen

Det om crosstrainern vill jag också veta! 🙂 Pepp pepp

M 5 år sen

Sitter och skriver inköpslista. Oroar mig lite över att det låter dyrt

Svar på kommentaren:
Rebecca Kling 5 år sen

Har också inhandlat till flera menyer, men är nog bara 1.a gången som det blir så dyrt för flera av ingredienserna som kryddor och fisksås återkommer ju i flera recept så det är ju inget man behöver inhandla varje gång 🙂 Frusna bär kan man ju alltid ha i frysen och lax och sånt också, Kör hårt och lycka till 🙂

Anna O 5 år sen

Vad använder ni för fisksås? Hittade en men den är nog inte så nyttig…….

Tessan 5 år sen

Jag är super laddad för i morgon! Fick boken i fredags, och den känns toppen! I morgon blir det besök på gymmet 🙂

Kristine H 5 år sen

Förbereder mig inför veckan med att redan idag laga middagar/lunch för måndag – torsdag 🙂

Frida 5 år sen

Hej! Har kollat och läst igenom boken, trevlig bok och jag känner mig taggad för att både träna och laga recepten. Har dock lite olika frågor som jag gärna skulle vilja ha svar på innan jag känner att jag har koll på detta och kan köra i gång.

När det gäller frukosten, kan man ersätta ägg mot något, äter inte ägg. Sen har jag alltid haft svårt för att äta fruskost. Skulle det funka om man äter knäckebröd med keso på? Till lunchen och middagen, finns det något man kan ersätta fisken och fisksåsen mot. Såg att det var fisksås även till biff och kyckling recepten. Fisksåsen kändes svårt att bara hoppa över i dem recepten men kan inte äta fisk och fisksås.

Ska bli roligt testa detta och att komma i form 🙂

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Hej, det går bra att äta lättkeso med knäckebröd Ang ägg så hoppa över dom om du ej äter det. Det finns många recept som inte innehåller fisk eller fisksås dom kan du äta. Och när det gäller att byta ut fisken så är det ju bara att prova med vad du vill. Om du inte kan äta Fisksåsen pröva med att bara ha citron olja salt och beroende på recept lägg till vitlök och chili i citronsåsen.

Therese 5 år sen

Hej!
Var och handlade till starten imorgon. Tänkte bl.a. göra smoothie, men hittade inte cultura dofilus.. Var både inne på maxi & Coop. Köpte med mig hem arlas nya ”Wellnes balance” både fil & yoghurt. I blåbär. Men inte fiber. Kan jag använda den eller ska jag lusleta stan?
Har aldrig varit så här pepp inför något, precis vad jag letat efter & helt i min smak! 🙂 TACK!

Svar på kommentaren:
Susanne 5 år sen

Hej, jag har också letat efter Cultura, på min lokala ICA meddelade dom att den har utgått och att Wellness är det mest lika på marknaden. Stämmer detta och även jag undrar om Wellness fungerar lika bra?

Passar även på att tacka för motivationen och härliga recept. Allt jag lagat hitintills har varit supergott!

Laila 5 år sen

Hej för att svara på din fråga måste jag veta vad den innehåller kan du skriva ner det?

Therese 5 år sen

Såhär står det på arlas hemsida, vad jag förstår det som har cultura utgått..

http://nyheter.arla.se/2012/09/04/arla-wellness-ny-produktserie-for-okad-halsa/

Lena 5 år sen

Hej Laila
En liten fråga… Vad är det som är tillåtet på syndardagen? Vi har haft diskussioner om detta…
O d slutade med att vi inte hade någon alls….
Men får man äta typ godis elr chips elr pommes elr ska man bara hålla sig helt från d?
Jag är taggad o vill ha ett så bra resultat som möjligt, hur gjorde du?
Med vänlig hälsning, Lena

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Hej lena, om du vill ha ett så bra resultat som möjligt så skulle jag inte äta chips och pommes till en början utan senare när jag kanske kört 30 dagar. Lite godis går bra. Kolla våra syndar menyer så ser du vad du kan äta. Sen om du vill ta lite vin eller godis gör det.

Maria H 5 år sen

Matlista för veckan är klar, maten inhandlad. I morgon börjar jag med en PW och sedan ett pass på gymmet. Nu kör vi!

Annelie 5 år sen

Hej!! Ingen frukt på kvällen..gäller det även bär?
Kram

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Osockrade bär går bra

Mikaela 5 år sen

Grrrr….. Magsjuka in da house har stoppat mig från att handla allt jag behöver, har inte varit utanför dörren på flera dagar.
Jag har (peppar, peppar) klarat mig, men uppladdningen har helt klart störts.
Nåja, får väl skrapa ihop det som finns i kylen imorgon och hoppas på en tur till ICA under dagen.
Jag som var så peppad!!!!

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Åh vad trist magsjuka är aldrig roligt krya på dig kram Laila

AnnaW 5 år sen

Hej Laila,
Jag bor i Montreal, Kanada men var som tur var i Sverige förra veckan så jag kunde köpa boken och är nu väldigt taggad. Jag har nyss planerat menyn för första veckan och ska strax åka iväg och handla, men innan dess ska jag aktivera mitt gym medlemskap och köra en första vända.

Tyvärr är det så att vissa grejer i recepten inte finns på denna sida Atlanten. Jag är överlycklig att det numera finns Creme Fraiche och Kesella (om än inte på alla mataffärer) men light varianter finns tyvärr inte. Ska jag köra ”vanlig” kesella eller är det bättre att jag tar t.ex. Lätt gräddfil (det enda det finns ”lätt” av)?

Svar på kommentaren:
Laila 5 år sen

Hej vad kul att du är med. Absolut inte vanlig kesella. Hur många procent fett innehåller lätt gräddfilen?

AnnaW 5 år sen

Tack för snabbt svar.Upptäckte att kesellan här bara har 0,25g fett, så den är OK.

En annan fråga – ska göra laxspetten på citrongräs imorgon. På bilden är det något grönt på spetten, men det är inget grönt i receptet??

Helena 5 år sen

I helgen har vi ätit laxburgare och syrlig kycklingsalladen. MUMS!!! Hälsa till Nicklas och tacka för de goda recepten!

Karin 5 år sen

Vilken fin bok Laila!
Känner mig superinspirerad!!!
Vore så härligt att inte känna sig för stor på stranden i sommar 🙂
Svårt att skylla på graviditeter när minstingen snart är tre….
En fråga;
Ungefär hur lång tid tar ett träningspass som Du rekommenderar?
Tänker följa de pass Du beskriver att Du gjorde längst bak i boken och funderar på hur mycket tid jag skall räkna att varje pass tar.
Tack för inspiration!!!!!

Uppochhoppa 5 år sen

Hej!

Jag funderar lite kring det här med varför du förordar laktosfri mjölk? Att honung tillhör en syndardag, men att funlight är toppen att söta med? Hjärnan gör inte skillnad på konstgjort sött eller av naturen sötat, triggas man av sött är således funlight inte rätt väg att gå. Kan vara bra för dina adepter att känna till. Också att Funlight innehåller aspartam, som är ett nervgift och med fördel kan användas som bekämpningsmedel mot myror.

Vidare gör alla mammor sina barn en stor otjänst genom att dieta. Att vara noga med att äta hälsosamt och att röra på sig är en god sak, men att prata om mat som en synd, att unna sig, belöna eller trösta med mat är att bana väg för en osund syn på kost.

Det är härligt med peppen, träningsglädje och energi. När man tränar är det min övertygelse och erfarenhet att man vill ge kroppen bra mat och bränsle, och att spränga gränser och uppnå träningsmål fungerar bättre som katalysator för hälsa än decilitermått och matvåg.

Din utbildning inom kost och kostrådgivning, finns det att läsa om det någonstans här på bloggen?

Åsa 5 år sen

Nu är jag igång! Körde första styrkepasset i lördags och går som Seb Macahan (för de som minns honom). Jeflars vad otränad jag är, värre än jag trodde faktiskt. Höll på att dö av intervallerna. Så det blir inte svårt att göra framsteg med det utgångsläget.. he he. Håller med om de som skriver att maten är god. De rätter jag provat har varit supergoda. Tycker det är kul med matlagning men man kör ju ofta samma typ av mat och kryddor, så det är kul med nytt och fräscht. Blir lite förvånad över alla synpunkter på ditten och datten. Som jag ser det finns det två alternativ. Antingen så kör man efter boken eller så skiter man i det och kör sitt eget race. Vem bryr sig om Laila är utbildad kostrådgivare eller inte. Vad jag vet är det inget tvång vare sig att köpa boken eller följa dess innehåll. För mig känns detta upplägg helrätt, längesen jag kände mig så taggad för att komma i form!

Svar på kommentaren:
Uppochhoppa 5 år sen

Varför det spelar roll?
För att i det här fallet är kändisskapet en maktfaktor. Och när laila tycker att Funlight är en höjdare med många E-nummer och att naturlig honung är en synd, eller varför laktosfri mjölk tydligen är ”the shit” så svarar hon inte på följdfrågan varför. Av vilken anledning är det smartare, och om än så hon kan se en hälsofördel – varför jobba med förbud kring livsmedel som skapar ångest och fokus på fel sak.

Det finns en lista på hur man som vuxen ska jobba mot ätstörda beteenden, och jobba för att barn och unga (eller valfria personer) i ens närhet ska få en sund inställning till kost och ätbeteende. Med okunskap bryter man mot den rekommendationen:

1. Ät på regelbundna tider och ät tillsammans hela familjen. (Mamma ska inte äta egen dietmat!)
3. Stigmatisera inte godis, chips och dylikt.
5. Banta inte och ha inte bantnings- eller dietlitteratur hemma.
6. Trösta eller belöna inte dig själv eller ditt barn med mat. Inte ens med morotsstavar.
7. Säg inte saker som ”Det här var syndigt gott”, ”Farligt god efterrätt”, eller ”Den kakan var nästan för god”. Inget ”unna sig”!

Jag ser inga fel i att röra på sig, byta ut ohälsosam mat mot bättre val, men rekommendationen för vad som är bra och rätt måste ha en grund. Och de val vi gör påverkar andra!

alf svensson 5 år sen

Man blir så trött på alla kändisar som måste göra en diet bok, och tränningsbok
Visst bra att ni lyckats att gå ner i vikt. Men så förbannad trött på att alla måste göra böcker.
Gå tll gymmet med er och ät riktig mat på regelbundna tider eller ta promenader. så lyckats alla gå ner i vikt.
man behöver inte köpa en bok för 290 kronor för att se charlotte perelli eller katrin, laila. läsa deras böcker. det är samma innehåll i alla böcker.
Laila andvänder sin make som mattips och hon har en trännare som ger henne tips.

Om man vill ha riktig själv förtroende skall man göra ett trännings schema själv. följa det och laga sin mat och göra egna recept. Då imponerar jag på folk. Men inte dom som är kändisar som inte lagar maten själv och har trännings folk som hjälper en. Då har man inte gjort boken själv. Nicklas Whalgren har lagat maten, gjort recepten. det finns trännare som har hjälpt Laila.
En fusk bok rent sagt för att bara tjäna pengar.
Idioter som kännidsar. vad är nästa. som alla känndisar måste göra. Jo samma sak. Vilken jävla dynga

amanda 4 år sen

Vad är det för fisksås man ska använda? 🙂

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…