• 2013-02-12
  • 5

Man kan göra en sotning på många olika sätt.

Jag får ofta frågan om hur man gör en sotning som är lite ”lagom”, eftersom man lätt kan känna sig översminkad eller helt enkelt inte trivs i så mörkt runt hela ögat.

En variant är då att lägga fokus på undre fransraden istället för på ögonlocket!

Såhär!

Jag har dessutom lagt en ljus skugga i mitten av ögonlocket. Dels för att få en öppnare känsla, men det ger även en lite mer ”3D-effekt”.

 

 

7

Jag har använt denna 3-palett från Pür Minerals.
Perfect Fit Eyeshadow Trio (Rock Goddess)

0000000

1. Silvrig ögonskugga ytterst och innerst på ögonlocket, lämna mitten näst intill utan ögonskugga.
2. Lägg en ljus ögonskugga i mitten av ögonlocket, och en svart ögonskugga längs undre fransraden.
3. Sudda alla skarpa kanter!

4. Eyeliner längs vattenlinjen och övre fransraden, Kryolan Cake Eyeliner.
5. Svart mascara på alla fransarna, IsaDora Dynamic Lash Growth Mascara.

IMG_3126

Rött läppglans (superbra pigment) IsaDora Moisturizing Lip Gloss (21 Red Carpet)

 

IMG_3135

Jag har gjort en till ”lagom sotning” på min blogg som ni hittar här!

Kommentarer

Minna 5 år sen

Hej.
Jag har aldrig varit här förut och är helt värdelös på sminkning. Bilderna och sot-sminkningen ser jättefina ut, tycker jag. Tjejen på bilden har så fina, mandelformade ögon/ögonlock.

Vad jag funderar på är…. jag har så ovanlig form på ”ögonhålan” (upptill, där ögonlocken hänger ner) om du förstår vad jag menar. Den är liksom tringelformad, lite uppåt-pekande, varpå ögonlocken ser lite hängiga ut. Jag ska låta vara osagt om jag haft ”tendensen” förut, eller om det har kommit mer med åldern, är 40+ nu.

Kan jag trolla bort det med smink eller hur drar jag bort uppmärksamheten från mina konstiga ögonlocks-”gropar”? Ja, jag vet inte hur jag ska förklara det bättre…

Tacksam för svar.
/Minna

Svar på kommentaren:
Helena 5 år sen

Menar du själva globlinjen, mellanrummet mellan brynbenet och själva ögat? Om jag förstod rätt så kan du forma globlinjen så att den blir rundare och lite högre, då öppnar du upp blicken och ögonlocket ser större ut! Det du gör är att lägga en ljusare skugga på hela locket, och upp på globlinjen (jag rekommenderar matta ögonskuggor) sedan lägger du en mörkare skugga (exempelvis brun) över din riktiga globlinje, och på så sätt fuskar dit en ny! Då kan du även göra formen mer rundad. Jag ska skriva ett mer ingående inlägg om detta snarast, men så länge kan du kika denna sminkning http://www.imakeyousmile.se/hej-darlings/ , så kanske du förstår hur jag menar? Kram!

Minna 5 år sen

Helena – tack för svaret!
När jag läste vidare insåg jag att det är ju du själv på bilderna (”tjejen på bilden”, skrev jag.. haha).
Jo, det stämmer att det är globlinjen, mellanrummet mellan brynbenet och själva ögat, som jag menade, men som du förklarade mycket bättre. Tack för tipset, såg också ditt nya inlägg om äldre hy och hängiga ögonlock, vad gulligt av dig.
Det är helt sanslöst, jag är 40 + men är verkligen jättedålig på smink, du är snart 20 och lär mig. Kul och intressant, hur som helst. Må så gott!

A. 5 år sen

Du gör jättefina sminkningar och visst är färger och hållbarbarhet viktig. Men vilken typ av borstar ska man använda? Ska man använda borstare med mjukare borst? Hårdare? Vinklade? Rundade? It´s a djungel out there 🙂

Svar på kommentaren:
Helena 5 år sen

Det kommer inlägg om detta inom kort! 🙂 Men just om man ska ha en mjuk eller hård borste är nästan helt och hållet smaksak! 🙂

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

En utdragen svart sotning är inte bara en snygg partysminkning som alltid är modern, utan det är även en bra grundsminkning nu under Halloween! Många vill vara snygga även på maskeradfester, eller…

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…