• 2013-02-07
  • 2
Linguini med valnötspesto

Ingredienser, 4 portioner

4 st Kvisttomater
1 tsk Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Valnötspesto

1 hg Valnötter
2.3 hg Citron
3 krm Ingefära Färsk
75 g Västerbottenost
0.5 st krukor Basilika (Färsk)
5 msk Olivolja
3 krm Salt Fling
2 krm Svartpeppar Malen

Tillbehör

4 hg Linguine
1.3 hg Spenat Blad Färsk

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra. Baka i ugnen ca 25 min.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Pesto: Lägg valnötter, saften från citron, riven ingefära, västerbottensost, olivolja, basilika, salt och peppar i en matberedare och mixa till en pesto.
Spar lite av kokvattnet när du silar av pastan, ca 2 msk. Blanda pastan och pastavattnet med peston och spenaten. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med de bakade tomaterna.

 

Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här

Kommentarer

Nadia Leilich 4 år sen

Hej! jag tycker du har en skön blogg… Jag skulle bara påpeka att din RSS funktion inte funkar. Ha det bra

Holli Gaisford 4 år sen

Hi! Is that site on? testaronis page

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…