• 2013-02-05
  • 2
Lammfärsburgare med honungssås

Antal portioner: 4

 

Lammfärsburgare

4 hg lammfärs
3 msk Creme Fraiche Naturell
0.5 st krukor färsk persilja
2 st klyftor vitlök
0.5 st lime
2 tsk spiskummin
1 tsk flingsalt
1 krm malen svartpeppar
1 msk olivolja

Matvetesallad

3 dl matvete
1 st tärning grönsaksbuljong
4 st kvisttomater
1 st rödlök
0.5 st lime
4 msk olivolja
0.5 st kruka färsk persilja
2 krm flingsalt
1 krm malen svartpeppar

 Honungssås

2 dl turkisk matlagningsyoghurt
2 msk flytande honung
2 krm flingsalt
1 krm malen svartpeppar

Gör så här

Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar, men addera en buljongtärning till kokvattnet. Grovhacka persiljeblad, skala vitlöksklyftor och dela limen till burgarna. Blanda samman lammfärs, Creme Fraiche, hackad persilja, pressade vitlöksklyftor, limesaft, spiskummin, salt och peppar till en smidig färs.

Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olivolja. Forma färsen till 8 ganska platta biffar och stek dem gyllene i stekpannan, ett par minuter på vardera sida. Kontrollera att biffarna är genomstekta genom att skära ett snitt i mitten på den största biffen.

Grovhacka persilja och tomater till matvetesalladen. Skala och finhacka rödlöken. Blanda persilja, tomat och rödlök med kokt matvete, olivolja och limesaft. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Rör hop matlagningsyoghurt och honung till en sås. Smaka av med salt och peppar.

Servera lammfärsburgarna med matvetesalladen och honungssåsen.

Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här

Kommentarer

Petra Östlund 5 år sen

Alla recepten ser fantastiskt goda ut, är i Torrevieja i Spanien nu men ska testa dem så fort jag kommer hem.
Petra

Sharice Taubman 4 år sen

Hi! Is this kind of thing set? testaronis page

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Antal portioner: 4   Räkor 2.5 hg Räkor Skalade 1 st Gul lök 0.5 st Spansk Peppar Röd 2 tsk Paprika Krydda 0.5 st krukor Dill (Färsk) 1.5 dl Creme Fraiche 5 msk Vatten 0.5 st tärningar Grönsaksfond Buljong Till…

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…