• 2013-02-03
  • 1
Pasta med räkor

Antal portioner: 4

 

Räkor

2.5 hg Räkor Skalade
1 st Gul lök
0.5 st Spansk Peppar Röd
2 tsk Paprika Krydda
0.5 st krukor Dill (Färsk)
1.5 dl Creme Fraiche
5 msk Vatten
0.5 st tärningar Grönsaksfond Buljong

Till servering

4 hg Pasta
0.5 st krukor Dill (Färsk)

 Sallad

0.5 st Isbergsallat
0.5 st Gurka

 Gör så här

Skala räkorna om de inte redan är skalade.
Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Räkor: Skala och finhacka löken. Skölj, dela och kärna ur chilin. För att få kärnorna att lossna lättare, är ett tips att rulla chilin mellan händerna först. Hacka dillen. Hetta upp en panna med olja och bryn lök och chili lätt på medelhög värme utan att de tar färg. Tillsätt paprikapulver och rör om. Häll i crème fraiche, dill, vatten och smulad buljongtärning. Låt puttra någon minut och lägg i räkorna. Låt dem precis bli varma.

Sallad: Skölj sallad och gurka, och skär i mindre bitar. Blanda ihop i en skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.Blanda ihop den nykokta pastan med såsen. Garnera med extra dill och servera med salladen.

 Vill du få dessa ingredienser direkt hem via Mathem? Klicka här

 

2013-02-03 Mat & Dryck , ,

Lämna ett svar till Christina Schollin

Giuseppe Gorneault 4 år sen

Hi there! Is this thing active? testaronis page

Svara här

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

  Ingredienser, 4 portioner 5 hg Köttfärs – Nöt 2.5 hg Vitkål 2 st Morötter 1.5 dl Vispgrädde 3 msk Soya Kinesisk 1 krm Svartpeppar Malen Till servering 4 hg Pasta Vitkålssallad…

San Francisco är en fruktig och söt drink som tillsammans med sin bas av vodka och söta bananlikör lyftes av apelsinjuicens friska sötma. Grenadin agerar färgsättare och rent färgmässigt erhålles något som…